Irritatie over fietsparkeerverbod Leidsche Rijn Centrum: 'Belachelijk en illegaal'

UTRECHT - De Fietsersbond is woedend over het fietsparkeerverbod bij de Jumbo in Leidsche Rijn Centrum.
Verkeersregelaars sturen sinds deze zomer fietsers weg op het Brusselplein. Ze wijzen daarbij op verkeersborden die volgens de bond illegaal zijn. Fietsers worden doorverwezen naar twee alternatieve locaties: de noordoostzijde van het Brusselplein en de fietsenstalling aan de Londenstraat.
Op de eerste plek is de mogelijkheid om je fiets vast te maken beperkt en de stalling op de tweede locaties is te ver weg, luidt de kritiek. Bewoner en oud-raadslid Bram Fokke kaartte de kwestie uitgebreid aan op Twitter.

Niet geldig

De Fietsersbond noemt het belachelijk dat er geen fietsen mogen staan op het centrale plein en wijst erop dat het verbod niet geldig is omdat er geen officieel verkeersbesluit voor is genomen.
In Leidsche Rijn is het winkelcentrum nu beter met de auto bereikbaar dan op de fiets
Peter van Bekkum van de Fietsersbond
Het past volgens de belangenorganisatie ook totaal niet bij de ambitie van de gemeente om wereldfietsstad nummer 1 te worden. "Fietsers moeten bij elk winkelcentrum gemakkelijk kunnen parkeren. In Leidsche Rijn is het winkelcentrum nu beter met de auto bereikbaar dan op de fiets", aldus Peter van Bekkum van de Fietsersbond.

Borden en handhavers moeten weg

Per brief heeft de bond de gemeente gevraagd de illegale verkeersborden weg te halen, het verbod op te heffen, de handhavers weg te halen en goede fietsenrekken op het Brusselplein te plaatsen. "Zodat je fiets er nog staat als je terugkomt, je fiets niet is omgevallen of omgewaaid en zodat je niet ver met je boodschappen hoeft te sjouwen."
De Fietsersbond eist dat de fietsenrekken blijven staan totdat de drie fietsenstallingen klaar zijn die volgens het bestemmingsplan in het winkelcentrum zouden komen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.