RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Margreet in de haven: niets liever dan op het water

1/3
IJSSELSTEIN - De jachthaven van IJsselstein kent allerlei gasten. De meesten blijven een paar uurtjes of hooguit een aantal dagen, maar sůmmigen zijn er eigenlijk het liefst het hele jaar. Maakt ze geen bal uit of het regent of erger. Wat is dat toch, die liefde voor de haven en het water?

Vrijheid
"Het voelt hier eigenlijk altijd wel als vakantie", begint de zongebruinde Anneke. Toen we hier jaren geleden voor het eerst kwamen, waren we meteen verkocht. We kwamen steeds vaker. En toen we een paar jaar geleden ons grote huis verruilden voor iets kleiners, kochten we een grote boot en daar zijn we nu eigenlijk bijna altijd. Je hoeft veel minder te doen in het huishouden, dus ik lees en puzzel veel. Wat een vrijheid!"

 Gerbrand en Anneke maken een ommetje Gerbrand en Anneke maken een ommetje | Foto: RTV Utrecht

Overbuurman Roy beaamt het gevoel van vrijheid: "Maar ook de rust op het water is uniek. Zeker als het echte vaarseizoen afgelopen is en het hier stiller wordt. Je zit hier dan midden in de natuur en om je heen helemaal nŪks! Je mag best weten dat ik dat die laatste seizoensgasten dan uitzwaai en ga genieten van de stilte".

Ruimte
De mensen die het meest op hun boot verblijven, zijn niet geheel toevallig ook de eigenaren van de grootste boten. Gerbrand, de man van Anneke, vindt het belangrijk hier hetzelfde comfort te hebben als thuis: "Weet je, wij hebben ons hele leven hard gewerkt, hŤ?! Nu hebben we de zaak verkocht en willen we hier graag veel zijn, maar dan wel met alles wat je thuis ook zou hebben. Dat kan in deze boot met drie toiletten en evenzoveel douches". En dat het wat kleiner is dan thuis heeft voordelen, vult hij lachend aan: "Veel minder schoonmaken!"

Wat ze met de boot doen als ze ouder worden? Ook daar worden plannen voor gemaakt. Anneke & Gerbrand denken nog jaren van hun boot te kunnen genieten, maar stappen eraf als het niet meer gaat. En Roy? Die droomt met zijn vriendin van een camper: "Hetzelfde gevoel van vrijheid. Lekker een paar maanden per jaar naar de zon!"

Margreet in de haven


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -