Kort nieuws: Bejaarde Mijdrechtse geschept

REGIO - Opluchting na een aanrijding voor een 73-jarige vrouw uit Mijdrecht. Op de Bozenhoven belandde ze op de voorruit van een auto die haar schepte. De vrouw kon zelf naar huis komen en werd daar onderzocht. Behalve hoofdpijn en schaafwonden bleek de Mijdrechtse er wonderwel goed vanaf te zijn gekomen.
* Een jongen van 14 jaar is opgepakt voor een inbraak in een school aan de Amersfoortse Dierenriem. Er kwam afgelopen nacht een melding binnen dat er werd ingebroken en agenten troffen de jongen binnen aan. Hij wordt nog verhoord.
* Bijstandsgezinnen met kinderen in Veenendaal krijgen een gratis computer. Volgens de gemeente is de computer zeker voor scholieren onmisbaar, maar kan niet iedereen een pc betalen. De verwachting is dat zo'n 50 gezinnen in Veenendaal voldoen aan de norm voor dit cadeau.
* Amersfoort maakt het voor mensen met een lager inkomen makkelijker om een nieuwbouwhuis te kopen. Dat doet de stad vooral door de eisen voor een starterslening te versoepelen. Kopers hoeven niet meer twee, maar slechts één jaar in Amerfoort te wonen om recht te hebben op die lening.
* Studenten moeten zich vóór de zomervakantie inschrijven voor een studie. Op die manier kunnen ze op tijd een gesprek hebben met de school om te zien wat de opleiding inhoudt. Dat zegt het Interstedelijk Studenten Overleg in Utrecht. Volgens de organisatie zou eerder inschrijven voorkomen dat studenten een verkeerde studiekeuze maken.
* Een man uit Woerden die werd aangehouden voor de diefstal van een portemonnee blijkt meer op zijn kerfstok te hebben. Na zijn aanhouding bekende hij een overval op Utrechtsestraatweg in Woerden. De man liep tegen de lamp toen hij gisteren een portemonnee pakte uit een jas. Een getuige belde de politie waarna hij werd opgepakt.
* Veenendaal wil drie ton compensatie van het ministerie van Sociale Zaken. Volgens de gemeente is de stad de enige in de provincie die er slecht uit gekomen is toen het geld voor de Wet Werk en Bijstand werd verdeeld. Hierdoor moest Veenendaal zelf veel geld bijleggen. Met de Wet Werk en Bijstand proberen gemeenten mensen uit de bijstand aan een baan te helpen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.