RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Amersfoorter Frank Oppedijk wint WK Kunstfluiten

AMERSFOORT - Onze provincie is een wereldkampioen rijker. Frank Oppedijk (34) uit Amersfoort heeft het WK Kunstfluiten op zijn naam geschreven. "Bij fluiten denken mensen niet echt aan muziek. Meer aan vogelgeluidjes."

Vanwege corona was de verkiezing dit jaar volledig online. Daarom was het voor Frank extra makkelijk om mee te doen. Hij hoefde alleen een filmpje in te sturen van zijn fluitkunsten. De winnaar werd bepaald door een vakjury en het publiek. Vooral uit die laatste categorie kreeg Frank veel stemmen.

De Amersfoortse pianist was de beste van 131 deelnemers over de hele wereld. Op de tweede plaats eindigde de Amerikaan Brian Crowley, gevolgd door Michele Zehr op plek 3. Ook zij komt uit Amerika.

Luister hier naar de fluitkunsten van Frank.Tien jaar geleden trad Frank op met Geert Chatrou, de Nederlander die drie keer wereldkampioen kunstfluiten werd. "Tijdens de repetitie zat ik een beetje voor me uit te fluiten. Hij zei: 'je moet een keer meedoen'. Maar je moet dan helemaal naar Japan of Amerika. Daar had ik geen tijd voor. Maar vanwege corona hoefde ik nu alleen iets in te sturen."

"Bij fluiten denken mensen niet echt aan muziek", vertelt Frank aan RTV Utrecht. "Maar meer aan vogelgeluidjes. Of fluitende mensen op straat. Wat ik leuk vond bij het maken van mijn filmpje om iets te maken wat echt mooi is, mooie muziek. Kunstfluiten moet een kunst worden, niet 'een kunstje'."

Veel mensen associŰren fluiten met vrolijkheid. Logisch, maar in het geval van Frank niet helemaal terecht. "Ik heb best een dramatisch muziekstuk gekozen."

Wordt Frank nu wereldberoemd? Dat zou best wel eens kunnen. "Wellicht krijg ik nu uitnodigingen om ergens te komen fluiten. De drievoudig wereldkampioen (Geert Chatrou, red.) heeft er echt een internationale carriŔre aan overgehouden. Hij is op tournee geweest met Cirque du Soleil."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -