RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

GGD: meeste testlocaties zijn overbelast

PROVINCIE UTRECHT - Het is veel te druk bij de corona-testlocaties van de GGD. "Vanochtend om 10.00 uur konden mensen bij 67 van de 105 testlocaties niet meer binnen 48 uur terecht", zegt een woordvoerder tegen de NOS.

Eerder werd de belofte gedaan dat mensen binnen twee etmalen getest kunnen worden. De GGD roept mensen nogmaals op alleen naar een teststraat te komen als ze klachten hebben. Op dit moment zouden ook heel veel mensen zonder klachten zich laten testen.

"Hierdoor kunnen we mensen die echt klachten hebben niet testen. Leerkrachten en zorgpersoneel moeten nu soms dagen wachten." Eerder al riepen het ministerie van Volksgezondheid en de GGD op om alleen te laten testen bij klachten, meldt de NOS.

Het is niet duidelijk welke testlocaties exact overbelast zijn. Eerder deze week schreef de Utrechtse gemeenteraad nog dat de tekorten in de stad Utrecht niet aan de hand zijn.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -