Gemeente Utrecht laat gaten maken in 'dichte' fietspaaltjes op de Voorstraat

© Twitter Marijn de Pagter
UTRECHT - Een groot aantal partijen in de Utrechtse gemeenteraad verbaast zich over nieuwe fietsnietjes in de Voorstraat, in het centrum van de stad. Een fietsnietje is een klem waar je je fiets tegenaan kan zetten. Het ding heeft de vorm van een groot nietje.
Normaal gesproken kan je je fiets vastmaken aan het nietje, bijvoorbeeld met een kettingslot. Maar bij de nieuwe nietjes is dat vastmaken onmogelijk, want de binnenkant is dichtgemaakt met een afbeelding van de Domtoren. Het bracht de VVD tot de volgende vraag: "Is een fietsnietje nog een fietsnietje als je niet je fiets aan het nietje kan nieten?"
Volgens GroenLinks-wethouder Lot van Hooijdonk is de keuze voor deze fietsnietjes 'ongelukkig'. Ze heeft opdracht gegeven alsnog gaten te maken in de paaltjes. Verder noemt ze de fietsnietjes niet volledig onbruikbaar, want mensen kunnen er nog altijd hun fiets tegenaan zetten. Hoeveel de aanpassing gaat kosten kan Van Hooijdonk nog niet zeggen.
Ook in de Twijnstraat staan dichte fietsnietjes. Daar staan ze al langer, volgens Van Hooijdonk was dat op verzoek van de bewoners. Door het ontwerp is lang parkeren niet mogelijk, en dat zorgt ervoor dat er minder zogenoemde weesfietsen blijven staan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.