1500 deelnemers voor 'coronaproof' Tour d'Utrecht: 'Vraag maar even niet hoe rendabel het dit jaar is'

© José Been
UTRECHT - Zo'n 1500 mensen hebben zich ingeschreven voor de corona-proof editie van de Tour d'Utrecht. De organisatie van de wielerwedstrijd wilde maximaal 2000 mensen toelaten zodat deelnemers voldoende afstand konden houden.
"Het wisselvallige weer van de afgelopen tijd werkt niet erg mee", verklaart organisator Martin de Ruiter de wat lagere animo. "Het belangrijkste voor ons is dat we het mogen uitvoeren. En dat we het op een Covid-veilige manier kunnen doen."
Pas bij 2000 deelnemers is een koers als de Tour d'Utrecht qua financiën rendabel. Maar voor De Ruiter is het glas halfvol. "Twee maanden terug had ik niet durven dromen dat de Tour überhaupt georganiseerd had kunnen worden. Ook al verdienen we de helft van wat we normaal verdienen, we verdienen in ieder geval iets. Vraag dit jaar maar even niet hoe rendabel het is."
De Tour is aanstaande zondag. Deelnemers kunnen kiezen uit de afstanden 35, 75, 110 en 150 kilometer. De start- en finishlocatie is bij de Utrechtse Jaarbeurs. Mensen die zich nog niet hebben ingeschreven, maar wél willen meedoen, kunnen zondag bij de Jaarbeurs nog een dagkaart aanschaffen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.