'Ridouan T. wil af van zwaar regime EBI in Vught'

© ANP
VIANEN - Ridouan T. wil zo snel mogelijk uit de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught. De meervoudige moordverdachte uit Vianen vindt dat het regime in de gevangenis onmenselijk zwaar is. Hij is daarom naar de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (RSJ) gestapt, schrijft De Telegraaf.
De krant sprak naar eigen zeggen twee goed ingevoerde bronnen. Op 15 september zou de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming bijeenkomen in de EBI. De RSJ wil het bericht tegenover de krant niet bevestigen of ontkennen. Een woordvoerder zegt nooit mededelingen te doen over lopende zaken.
Advocaat Inez Weski bevestigt tegenover de krant dat ze namens T. in beroep is gegaan tegen het besluit van justitie om zijn verblijf in de EBI te verlengen. "Zoals bekend betreft het een zeer zwaar regime in de EBI, uiteraard kan mijn cliënt dat niet anders dan onderschrijven. Het betreft overigens de gebruikelijke verlenging-beslissing. Verder kan ik geen mededelingen doen."

Van Dubai naar Vught

T. werd in december gearresteerd in Dubai. Nadat hij naar Nederland was overgebracht, kwam hij te zitten in de EBI in Vught waar het zwaarste regime geldt. Dat betekent onder meer volledige isolatie. Justitie wil T. voorlopig ook in de EBI houden, omdat ze bang zijn dat hij anders vlucht. Ook vreest het OM dat hij nieuwe moordopdrachten geeft als hij in contact weet te komen met medegevangenen of de buitenwereld.
Ridouan T. uit Vianen geldt als hoofdverdachte in het zogenoemde Marengo-proces. Daarin staat hij met zestien anderen terecht voor een reeks liquidaties in het drugsmilieu. Utrechter Nabil B. is kroongetuige in het proces.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.