Instellingen

Eerste stapjes van pandajong Fan Xing, bekijk de beelden

RHENEN - Pandajong Fan Xing heeft een paar weken terug de eerste stapjes gezet. Het jong was toen drie maanden oud. Dat maakt Ouwehands Dierenpark vandaag bekend.
"Het jong kon al wel de voorpootjes bewegen, maar toen zagen we dat het heel voorzichtig eerst het rechter pootje en toen het linkerpootje erbij werd getrokken", vertelt hoofd dierverzorging José Kok van Ouwehands Dierenpark.

'Behoorlijke stap'

"Daarna weer even lekker slapen, want dit was al een behoorlijke stap", legt Kok uit. Maar de dierenverzorger heeft nog meer nieuws. "We hebben ook gezien dat toen het jong op z'n zij lag, het toch al wat spieroefeningen aan het doen was. Toevallig kwam die toen met zijn rechtervoorpoot in de buurt van een klein bamboestukje. En wat zien we? Het jong pakt het vast en houdt het zo even vast in de poot. Je moet op alles oefenen natuurlijk."

Bezoekers kunnen het jong niet zien

De naam van de internationale bewoner van Ouwehands Dierenpark werd drie weken geleden bekendgemaakt: Fan Xing. De kleine panda is op 1 mei al geboren, maar ging de eerste maanden naamloos door het leven. De dierverzorgers wilden volgens Chinese traditie 100 dagen na de geboorte het jong een naam geven.
Het is nog niet bekend wat het geslacht van de kleine panda is. De verzorgers komen er namelijk nog niet bij in het hok, maar volgen alles via camera's. Ook bezoekers kunnen het kleine jong nog niet zien. "De moeder laat zich af en toe zien, maar het jong nog niet. Wij komen daar niet bij, in het kraamhol. We hebben de natuurlijke situatie nagebootst en storen ze niet."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.