Politieagenten vervullen laatste wens van 15-jarige Arno: 'Nog nooit zoiets meegemaakt'

UTRECHT - Een ontroerende actie van wijkagenten in Utrecht. Ze begeleiden de terminaal zieke Arno van vijftien jaar, die was toegelaten tot de politievooropleiding, voor de laatste keer naar huis. "Ik zit al twintig jaar bij de politie, maar heb nog nooit zoiets meegemaakt."
Emile Vermeulen was één van de agenten en hij vertelt zijn verhaal, nog altijd onder de indruk van de gebeurtenis. "Het was een hele bijzondere situatie, ook voor het ziekenhuis", zegt de wijkagent tegen RTV Utrecht. Het ziekenhuis heeft de agenten benaderd, of ze wilden meewerken aan de laatste wens van een patiënt. Op de Facebookpagina van de politie schreven de agenten:
"De afgelopen dagen heb jij doorgebracht in het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Samen bespraken jullie dat je zo graag een echte politiepet op je kist zou willen hebben. Die vraag kwam via het ziekenhuis bij ons binnen. Voor ons natuurlijk een super klein gebaar, voor jou van zoveel waarde. Twee uur later zat ik samen met een collega bij jou aan je bed. We hebben de politiepet aan je overhandigd. Wat was je er blij mee!"
Agenten vervullen de laatste wens van de vijftienjarige Arno

'Bijzonder verzoek'

"Ik wilde graag meewerken, dit was zo'n bijzonder verzoek. En voor ons een kleine moeite", legt de wijkagent uit. "We hebben een tijd met hem zitten praten toen we de pet brachten. Dat was heel bijzonder." Vermeulen vertelt dat hij en zijn collega goed hebben nagedacht hoe ze hem zouden begroeten. "Zoiets als 'Hoe is het?' zeg je vaak zonder erbij na te denken, maar dat was in dit geval niet het juiste om te zeggen."
We hebben hem met toeters en bellen naar huis gebracht.
Wijkagent Emile Vermeulen
De 15-jarige jongen wilde graag bij de politie en was ook toegelaten tot de opleiding. "We zijn er nu, we hebben gehoord dat jij je toekomst bij je politie zag. Zijn er nog dingen die je wil weten, kunnen we nog iets vertellen over ons werk?", hebben de agenten gevraagd. "Dat vond hij volgens mij fijn om te horen. We hebben een tijd bij hem gezeten."
Pas toen de agenten aan het ziekenhuisbed zaten, drong tot ze door hoe ernstig de situatie was. "Als verrassing voor de jongen hebben we hem ook naar huis gebracht met alle toeters en bellen. Dat hebben we ter plekke bedacht." De agent doelt op de politiebegeleiding die ze de ambulance hebben gegeven toen de jongen naar huis werd gebracht.

Respect voor zorgverleners

Het gebeuren heeft veel indruk gemaakt. "Veel meer dan mijn eigen werk. Ik ben al twintig jaar politieman en heb ook het een en ander meegemaakt. Maar mijn werk went." Vermeulen heeft groot respect voor de zorgverleners in het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. "Ik kan me niet voorstellen dat dat werk ooit zal wennen."
De agenten sluiten het Facebookbericht af met: "Wij zien in jou een stoere en sterke jongen. Wij weten ook zeker dat jij een echte politieagent was geworden! Het was voor ons in ieder geval een hele eer om je nog een beetje het 'politiegevoel' te mogen geven. Je bent nu thuis. Hopelijk kan je nog even genieten van jouw dierbaren."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.