Bewoners willen geen auto's in Wolvenstraat maar gemeente ziet geen alternatief

UTRECHT - Op de Utrechtse Wolvenstraat mogen binnenkort tijdelijk auto's rijden. De gemeente ziet de straat als oplossing voor het verkeer dat vastloopt door de werkzaamheden die over een aantal weken beginnen aan de Wittevrouwenbrug. Bewoners maken zich zorgen want het is een krap straatje.
Auto's op de Wolvenstraat: bewoners bang voor ongelukken
Door de werkzaamheden in de stad rijden er al veel meer scooters door de straat dan normaal. "Er is al een keer een buurman aangereden door een scooter, dus het lijkt me geen goed idee om er ook nog eens auto's door te laten rijden", zegt bewoner van de Wolvenstraat Nicander Lauwaars.
De straat is smal en momenteel alleen toegankelijk voor fietsers. Er wonen veel kleine kinderen in de wijk en dat maakt de situatie nog gevaarlijker. "We hebben hier allemaal kleine balkonnetjes of tuintjes dus de kinderen spelen vaak bij de voordeur", vertelt Lauwaars.
De gemeente laat weten dat de auto's waarschijnlijk voor een periode van drie weken over de Wolvenstraat mogen rijden. Een woordvoerder legt uit dat er geen alternatief is als er wordt gewerkt aan de Wittevrouwenbrug. Wanneer de auto's deze omleidingsroute mogen rijden is nog onduidelijk.
De VVD in de stad heeft laten weten navraag te hebben gedaan bij de gemeente.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.