Politie arresteert vier nieuwe relverdachten, jongste is 13

© Michiel van Beers
UTRECHT - Vier jongens (van 13,15,17 en 18 jaar oud) zijn gearresteerd in verband met de rellen op 14 augustus in Utrecht. Zij worden verdacht van het gooien van stenen naar de ME, het vernielen van een bushokje, het in brand steken van een camerapaal en het gooien van vuurwerk.
De 14-jarige jongen komt uit Harmelen, de overige jongens uit Utrecht. De politie verwacht de komende tijd meer aanhoudingen te kunnen verrichten. In totaal zijn er voor de rellen tussen 14 en 19 augustus in Utrecht nu 57 jongeren aangehouden. De schade aan de openbare ruimte is ruim 15.000 euro.
De recherche maakt in het onderzoek naar de rellen gebruik van getuigenverklaringen en videobeelden. De vier verdachten zijn herkend door agenten, maar ook door kijkers van Bureau Hengeveld. In een uitzending van het opsporingsprogramma werden beelden van de rellen gebruikt. De gezichten van de relschoppers zijn onherkenbaar gemaakt omdat het mogelijk om minderjarige jongens gaat.
De nog niet aangehouden relschoppers hebben de tijd om zichzelf te melden bij de politie. Doen ze dat niet dan komen de beelden waarin zij herkenbaar te zien zijn online.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.