RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Anne Faber Stipendium voor Felix Welsink

1/2
UTRECHT - Het Anne Faber Stipendium, ingesteld ter nagedachtenis aan de in 2017 om het leven gebrachte vrouw uit Utrecht, is dit jaar voor Felix Welsink. Het stipendium is gisteren tijdens het Nederlands Theater Festival uitgereikt door de moeder van Anne Faber.

De selectiecommissie ziet in hem "met zijn enthousiasme, ambitie en zelfverzekerdheid een talentvolle zakelijk leider voor de cultuursector". Welsink (1995) heeft na zijn studies Behavioral Economics, BA Theaterwetenschap en BSc Economie al de nodige ervaring opgedaan binnen en buiten de cultuursector. Zo was hij onder meer relatiebeheerder bij Nationale Opera & Ballet en penningmeester van
Stukafest. Op dit moment is hij zakelijk leider bij Studio Salix.

Het Huis Utrecht
Het stipendium is opgericht door Het Huis Utrecht ter nagedachtenis aan Anne Faber, die er werkte. Zij hoopte zakelijk leider in de kunstwereld te worden. Vanaf 2018 wordt het stipendium jaarlijks aan één kandidaat uitgereikt.

De toelage van 15.000 euro is bedoeld voor scholing, coaching, netwerkvorming en een kleine bijdrage in het levensonderhoud.

 Felix Welsink tijdens de uitreiking. Felix Welsink tijdens de uitreiking. | Foto: Anna van Kooij


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -