RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Van Seumeren over ambities FC Utrecht: 'Vorig seizoen misten we een stukje karakter in het elftal'


UTRECHT - Ambities te over bij FC Utrecht. Grootaandeelhouder Frans van Seumeren schoof vrijdag aan bij Een Berg Sport en legde daar meer uit over het streven van de eredivisionist. De komst van Eljero Elia is kenmerkend voor de ambities. "Uiteindelijk misten we vorig seizoen een stukje karakter en winnaarsmentaliteit in het elftal", zegt Van Seumeren.

Van Seumeren: "We een heel goede selectie voor heel weinig geld, vergeleken met de topclubs"


Volgens de eigenaar van FC Utrecht is de begroting voor de spelersgroep van technisch directeur Jordy Zuidam niet veranderd. "Jordy heeft een budget en dat is gelijk aan dat van vorig jaar. Binnen dat budget moet hij zakendoen. Jordy doet dat hartstikke goed, met Mahi en Elia zijn geen transfersommen gemoeid", zegt hij.

"Al met al hebben we een heel goede selectie voor heel weinig geld", vertelt Van Seumeren. "Althans, vergeleken met de topclubs. AZ heeft een grotere begroting voor de spelers en dan praten we nog niet over Feyenoord, PSV en Ajax. Desalniettemin zijn we erin geslaagd om een goed elftal samen te stellen."

We moeten het nu laten zien"
Frans van Seumeren

Aan trainer John van den Brom om van de huidige selectie een goedspelend elftal te maken. "De druk ligt een beetje bij John", lacht Van Seumeren. "Hij heeft goede spelers en daar moet hij het mee gaan doen. Met John heb ik een goede relatie, en we kunnen daar ook een geintje over maken. Maar we moeten het nu laten zien. We moeten daadwerkelijk de ambitie hebben om het te proberen en die top-3 aan te vallen."

De transfer van Eljero Elia
Eljero Elia liet bij zijn presentatie weten nog mee te willen doen in de top van de eredivisie. De ervaren buitenspeler wil dat laten zien door te presteren bij FC Utrecht. Analist Gert Kruys ziet een ambitieuze Elia. "Hij maakt een vreselijk goede indruk. Ik heb hem kort gesproken en de ambitie spat er nog vanaf, en hij is erg afgetraind", aldus Kruys.

Van Seumeren: "Met Elia heb je er een die er vol ingaat, en daar kunnen de jongens van leren"


"Hij is echt een persoonlijkheid en ambitieus", voegt Van Seumeren toe. "Echt een jongen die we goed bij de groep kunnen hebben. Het is een speler van 33 jaar, hij heeft geen transferwaarde meer. Het was dus wel een belangrijke beslissing. Ik ben met Jordy meegegaan naar Elia en daar hebben we elkaar in de ogen gekeken en toen was het klaar. Dat is ook mensenwerk. Het klikte meteen en daarna was het rond."

Volgens de eigenaar was de komst van Elia nodig om de top-3 te kunnen uitdagen. "We hadden vorig jaar een goed seizoen, maar hebben wel twee keer verloren tegen RKC Waalwijk en ook een keer van VVV-Venlo. Anders hadden we gewoon derde gestaan. We hebben na het seizoen een analyse gemaakt. Uiteindelijk misten we een stukje karakter in het elftal. Winnaarsmentaliteit. Met Elia heb je er een die er vol ingaat, en daar kunnen de jongens van leren."

 Eljero Elia bij zijn presentatie Eljero Elia bij zijn presentatie | Foto: fcutrecht.nl


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -