Explosie in bedrijfspand Overvecht: man (29) overleden

© Uppel Media
UTRECHT - Op de Californiëdreef in de Utrechtse wijk Overvecht heeft vannacht een explosie plaatsgevonden in een bedrijfspand. Hierbij is één persoon om het leven gekomen, bevestigt een woordvoerder van de politie. Het gaat om een 29-jarige man.
Het incident gebeurde rond 02.00 uur. Veel hulpdiensten werden opgeroepen en er landde ook een traumahelikopter. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) en de forensische opsporing zijn op dit moment ter plaatse voor onderzoek. Medewerkers van de EOD kijken ook of er nog explosiegevaar is bij het gebouw. De straat is volledig afgezet.

Getuigen gezocht

Het is niet duidelijk wat het slachtoffer 's nachts deed in het gebouw en of hij bijvoorbeeld een medewerker was. De politie hoopt in contact te komen met eventuele getuigen die vannacht iets gezien hebben rond het bedrijfspand.
Vannacht werd op de Californiëdreef ook al een gaslucht waargenomen. De brandweer werd toen opgeroepen om te assisteren. Het is niet duidelijk of die melding met het incident in het bedrijfspand te maken heeft.
Explosie in bedrijfspand Overvecht: man (29) overleden

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.