RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Emotionele oproep gaycafé Kalff: huur omlaag of failliet

UTRECHT - Het gaat niet goed met het Utrechtse homo-café Kalff. Eigenaar Robbert Kalff smeekt zijn huurbaas om een tijdelijke huurverlaging. Als dat niet doorgaat gaat de kroeg de coronacrisis niet overleven. "Dat zou doodzonde zijn voor de gayscene."

De Utrechtse horeca lijdt nog altijd enorm onder de pandemie. "Iedereen blijft een beetje mooi weer spelen", zegt Kalff. "Dat verbaast me."

Want net als vele andere horecaondernemers heeft de homokroeg aan de Oudegracht het enorm zwaar. "De helft van mijn jaarlijkse omzet komt uit de evenementen." Denk aan het Songfestival, Koningsdag of de maandelijkse bingo. "Die zijn er nu niet. Als je dan ook nog een fractie van je aantal mensen in het dagelijkse café kan hebben. Dat is het niet zo'n moeilijk rekensommetje..."

Ik gooi het er maar gewoon uit. Als het misgaat, komt het voor de klanten niet als donderslag bij heldere hemel."
Robbert Kalff

1 oktober loopt het huurcontract van Kalff af. Robbert hoopt vurig dat zijn huurbaas een mooi gebaar maakt en de huur tijdelijk verlaagt. "Als dat niet gebeurt kan ik de deur dicht doen. De coronacrisis duurt sowieso nog een paar maanden. Dan houdt het gewoon op."

Er is nog geen gesprek geweest met de huurbaas. Robbert weet dus niet of die open staat voor een financiële geste.

De horecaondernemer heeft op Facebook zijn hart gelucht. "Ik gooi het er maar gewoon uit. Ook met het idee: dat als het misgaat, het voor de klanten niet als donderslag bij heldere hemel komt."

Inzamelingsactie
Sommige mensen komen op Facebook met de suggestie om een inzamelingsactie te houden. Maar Robbert ziet dat niet als de oplossing. "Dat is niet des ondernemers. Je moet kunnen draaien op je eigen creativiteit. Ik weet ook niet waar het schip strandt. Ik kan wel geld vragen om weer drie maanden vooruit te kunnen. Maar wie zegt dat het dan voorbij is?"

Over zijn eigen toekomst is Robbert niet zo heel negatief. "Maar voor Utrecht, voor de gayscene en voor alle gasten zou het doodzonde zijn als Café Kalff zou moeten verdwijnen." Mocht dat echt gaan gebeuren, dan houdt Utrecht met de Bodytalk slechts één gay-café over.Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -