RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Besmette voetballers in café Ondiep, ondernemer sluit tijdelijk de deuren

UTRECHT - Eetcafé 1899 in de Utrechtse wijk Ondiep is vandaag dicht omdat twee besmette personen binnen zijn geweest. Eigenaar Patrick van der Vlies heeft al zijn personeel laten testen op corona.

Geen van zijn collega's blijkt het virus te hebben. Maar omdat hij nog wacht op de uitslag van zijn eigen test besloot hij vandaag het café aan de Anton Geesinkstraat preventief te sluiten. "Ik heb geen zin om eventueel mensen te besmetten. Ik wil dat niet op m'n geweten hebben."

De twee besmette bezoekers van Eetcafé 1899 maken deel uit van een voetbalteam dat de kroeg bezocht. Ook een andere vaste klant heeft corona, zegt Van der Vlies.

Maandag hoort Van der Vlies waarschijnlijk de uitslag van zijn test. Als die negatief is, gaat Eetcafé 1899 direct weer open.

Zware corona-maanden
Het zijn zware tijden voor de horecaondernemer. Begin dit jaar besloot hij op de plek waar vroeger café Murk zat een nieuwe buurtkroeg te openen. Toen kwam daar opeens de coronacrisis. "Gelukkig krijg ik van de huurbaas corona-korting. Maar komende winter wordt het lastig zonder terras. Ik mag binnen maar 24 bezoekers hebben." Van der Vlies werkt zich ondertussen een slag in de rondte. Hij maakt naar eigen zeggen 120 uur per week.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -