Kort nieuws: Kroymans verder in problemen

REGIO - Voor veertien vestigingen van autobedrijf Kroymans in Hilversum wordt volgende week faillissement aangevraagd. Dat zegt vakbond CNV. Vrijmiddagmiddag is er nog onderhandeld over een overname maar dat liep op niets uit. Bij de veertien vestigingen werken ongeveer driehonderd mensen. Het is nog onduidelijk om welke vestigingen het gaat.
* In Zeist is een vrouw het slachtoffer geworden van een tasjesroof. Donderdagavond liep ze met een sporttas én een laptoptas over de Dijnselweg. Beide tassen werden plotseling uit haar handen gegrist. Door de diefstal kwam de vrouw uit Groningen ten val, liggend op de grond zag ze twee mannen wegrennen. De politie wil graag weten wie dat zijn.
* Het weekendarrangement door de politie kan later in een rechtszaak strafvermindering opleveren. Dat blijkt uit een uitspraak van de rechtbank in Breda. Het weekendarrangement is een Amersfoorts idee waarbij iemand die zich tijdens het uitgaan vervelend gedraagt het hele weekend moet blijven vastzitten. In Amersfoort en in Utrecht wordt het weekendarangement als maanden toegepast.
* In Utrecht is een 17-jarige jongen aangehouden omdat hij een auto had opengebroken. De kraak werd gezet aan de Daelwijklaan. Een getuige had de politie gebeld toen hij twee jongens bezig zag bij een geparkeerde auto. Toen de politie arriveerde gingen de jongens op de vlucht. Alleen de 17-jarige jongen uit Utrecht werd aangehouden, zijn handlanger is nog voortvluchtig.
* Kinderen in Leidsche Rijn hebben gespeeld tussen dakdelen met asbest. Dat meldt de gemeente Utrecht. Op een bouwterrein vlakbij Forum 't Zand zijn de asbesthoudende dakdelen gevonden. Volgens de gemeente hebben de kinderen weinig gevaar gelopen, omdat de vezels van het asbest gebonden waren.
* Een scootercontrole aan de Joseph Haydnlaan in Montfoort heeft de vondst van een gestolen scooter opgeleverd. Een 17-jarige jongen uit Montfoort moest bij de politiecontrole zijn scooter laten nakijken. Daarbij bleek er niet alleen van alles mis met de scooter, ook bleek de bestuurder geen rijbewijs te hebben. Toen de agenten de scooter natrokken bleek die ook nog eens gestolen te zijn. De 17-jarige jongen is aangehouden.
* Een 16-jarige Utrechter is opgepakt omdat hij bij een opstootje een ruit had ingegooid. Agenten gingen gisteravond naar de Ijsselsteinlaan omdat jongeren daar overlast veroorzaakten. Enkele jongens werden daarom opgepakt. Uit videobeelden bleek dat de 16-jarige jongen met stenen had gegooid.
* Een stomdronken vrouw heeft in Utrecht een ongeluk veroorzaakt. De 34-jarige vrouw botste op de Domstraat met haar fiets tegen twee auto's aan. Volgens de politie was de vrouw zo dronken dat ze niet meer op haar benen kon staan. Uit onderzoek bleek dat de vrouw bijna 5 keer zoveel had gedronken als is toegestaan.
* De Utrechtse maliebaan wordt versmald. Vanaf volgende week gaat de gemeente allebei de rijbanen met ruim een meter versmallen. Daardoor krijgen de bomen langs de Maliebaan meer ruimte om te groeien. Het werk begint volgende week dinsdag en duurt tot eind juni.
* Een gebroken been na een aanrijding. Het gebeurde een jongen in Leersum. Hij reed met zijn bromfiets over de Maarsbergseweg. Een automobilist sloeg af en zag de 16-jarige jongen over het hoofd. De bromfietser is naar het ziekenhuis gebracht.
* Twaalf auto's zijn in Veenendaal door nog onbekenden vernield. De wagens die stonden op de Lucretie van Merkenlaan waren allemaal bekrast. De politie hoopt dat mensen die iets gezien hebben zich melden.
* De Burger Partij Amersfoort heeft een hard hoofd in de haalbaarheid van een combinatie ijsbaan/zwembad in Vathorst. Volgens de partij zijn de ambities van sportwethouder Kruyt te groot, een ijsbaan in Vathorst kan nooit de concurrentie aan met die in Utrecht. Bovendien zit er in de begroting een gat van tussen de tien en zestien miljoen.
* Niet alleen kinderen gaan dit Paasweekend speuren naar eieren, ook apen gaan op zoek. In Ouwehands Dierenpark in Rhenen zijn eieren verstopt voor de Berberapen. Die hebben net een nieuw verblijf en daar mogen ze vanochtend alles overhoop halen om de eitjes te vinden.
* De muziektent in Elst is de laatste tijd het doelwit van jongeren uit de buurt. Het gebouwtje wordt regelmatig beklad met discriminerende teksten. Dat kan natuurlijk niet, en nu zijn de gemeente en de muziekvereniging het zat. De muziektent in Elst moet vóór Koninginnedag zijn opgeknapt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.