Utrecht heeft drie nieuwe wethouders

UTRECHT - Het Utrechtse college van Burgemeester en Wethouders is weer compleet. Vandaag werd bekend wie de drie vrijgekomen plekken gaan opvullen.
Voor de ChristenUnie is dat Piet van der Sluijs. Hij neemt het stokje over van Tymon de Weger die vorige maand stuikelde over het dossier luchtkwaliteit. Van der Sluijs was eerder wethouder in Gouda. In Utrecht gaat hij zich onder andere richten op Welzijn.
Voor de VVD neemt Floris de Gelder de portefeuilles Economische Zaken en Cultuur op zich. De Gelder is bekend van zijn rol als directeur van het Utrechtse museum van Speelklok tot Pierement.
VVD-fractievoorzitter De Bondt wordt de tweede VVD-wethouder, zij gaat zich bezighouden met bereikbaarheid en verkeer. Opvallend is dat het Actieplan Luchtkwaliteit, waar het college eerder over struikelde, naar wethouder Bosch gaat.
Speerpunten voor het nieuwe college zijn onder meer een lagere belastingen, bestrijding van armoede, meer sport en een harde aanpak van krakers. Ook zijn er maatregelen genomen om de economische crisis het hoofd te kunnen bieden.
Verder staan de zogenaamde 'knips' weer ter discussie. Die beoogde wegafsluitingen moesten autoverkeer via de ring van één deel van de stad naar een ander leiden. Het aantal koopzondagen blijft voorlopig ongemoeid.
Overigens moeten de wethouders nog officieel benoemd worden door de gemeenteraad. Dat gebeurt naar verwachting volgende week donderdag.

Ingrid de Bondt presenteert haar portefeuille
Floris de Gelder presenteert zijn portefeuille
Piet van der Sluijs presenteert zijn portefeuille
U Vandaag live bij het stadhuis

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.