KLPD onderschept lading gestolen koper

HOEVELAKEN - De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft een partij koper onderschept die vermoedelijk is gestolen. Deze partij werd maandagavond rond 20.15 uur op de A1 ter hoogte van Hoevelaken aangetroffen in een vrachtwagen.
De Verkeerspolite verricht nader onderzoek naar de herkomst van de Duitse vrachtauto en het koper, die de aandacht trok door de hoge snelheid van 127 kilometer per uur. Dat was voor de medewerkers van de Verkeerspolitie reden om vanuit de onopvallende surveillance-auto een stopteken te geven.
De bestuurder van de vrachtauto negeerde dit stopteken meerdere keren. Dat leidde tot een achtervolging waarbij de vrachtauto het overige verkeer in gevaar bracht. Zo reed de vrachtauto bijna een personenauto van de weg en raakte hij op een haar na een personenauto met caravan.
Net na Hoevelaken zette de bestuurder de vrachtauto stil op de linkerrijstrook tegen de vangrail. Terwijl de vrachtauto nog uitrolde, verlieten twee personen het voertuig. Zij sprongen over de vangrail en zijn gevlucht in een grijze Audi A5, ook met Duits kenteken, die inmiddels op de andere rijbaan was gestopt. In een poging de verdachten aan te houden heeft de politie enkele schoten gelost.
Bij het eerste onderzoek van de lading trof de politie een aanzienlijke partij koperdraad aan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.