RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Wijks Karnaval afgelast: 'Zie je ons de polonaise al lopen op anderhalve meter?'

WIJK BIJ DUURSTEDE - Een flinke teleurstelling voor de carnavalsvereniging in Wijk bij Duurstede: het Wijks Karnaval gaat volgend jaar niet door. Het bestuur van carnavalsvereniging De Kaieschaiters vindt het vanwege het coronavirus onverantwoord om het evenement te organiseren.

"Het is een enorme domper, maar in onze ogen kan het ook niet anders", zegt voorzitter Jan van Rooyen. Ook het Prinsenbal dat op 14 november stond gepland, gaat niet door. "Op de manier waarop wij het willen vieren kan het nu niet en we zien ook niet hoe het straks in februari wťl kan. De volksgezondheid gaat voor, hoe zeer we er ook aan toe zijn."

Begrip
Mensen in Wijk bij Duurstede hebben begrip voor het besluit, blijkt uit de vele reacties die op de Facebookpagina van de carnavalsvereniging zijn binnengekomen. "Eigenlijk zegt iedereen: oh wat jammer, maar wel wijs, slim en goed. Dus op ťťn reactie na lijkt het allemaal heel begripvol", aldus Van Rooyen.

Het carnavalsfeest in Wijk bij Duurstede is een van de grootste in de regio met drie avonden waar zo'n 1300 mensen op af komen. "Het is een heel groot feest en er zijn stemmen opgegaan om het op kleinere schaal te doen, maar we hebben ook contact gehad met allerlei instanties en het is voor ons toch geen optie. Het is toch een feest waar je de polonaise wilt lopen en amicaal met elkaar bent. Wij staan er gewoon niet voor in om de 1,5 meter te waarborgen. Zie je ons de polonaise al lopen op anderhalve meter?"

Andere carnavalsverenigingen lieten eerder al weten te worstelen met de plannen voor komend seizoen. Uit een rondgang van RTV Utrecht langs 15 carnavalsverenigingen uit de provincie bleek eind vorige maand dat de beslissing om niet te feesten maar moeilijk te nemen is.

De Kaieschaiters laten weten zich nu te gaan richten op het carnavalsfeest in 2022.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -