Motoragent Maarssen wil scooteraar te lijf

MAARSSEN - In Maarssenbroek is een confrontatie tussen een motoragent en een scooteraar uit de hand gelopen. De agent kreeg de jongen niet te pakken in de wijk Antilopespoor.
De politie reageert terughoudend op het voorval. Woordvoerder Jens noemt het "niet handig" dat de agent zijn wapen op de grond gooide. Hij kondigt een gesprek met de betrokken agent aan. Voorlopig mag de man zijn werk gewoon blijven doen.
De agent zette zijn motor neer en ontdeed zich van zijn riem met dienstpistool en zijn steekvest. Hij daagde de jongen uit om nu wel de confrontatie aan te gaan, maar de scooteraar bleef rondjes om hem heen rijden.
Het incident is vastgelegd door amateurfilmers, die de beelden op de website dumpert.nl plaatsten. Het is niet bekend of de scooteraar alsnog is gepakt. De politie geeft later vandaag commentaar op het incident in U Vandaag en RTV Utrecht is de wijk ingegaan voor reacties.
Bekijk het complete filmpje hieronder. Al eerder was er een incident met een Maarssense motoragent, die een wedstrijdje hield met een scooteraar. Kijk naar het linkje naar You Tube.
Reacties via de site:
* "Ik zeg niet meer dan hulde voor de agent. Helaas was de scooterrijder in zijn eentje anders was het wel tot een confrontatie gekomen. Ze vechten immers altijd in groepen en nooit alleen. Lafaards eerste klas", zegt Marco.
* "Als ik die agent was had ik m\'n riem niet afgedaan, maar em gewoon van zn scooter afgeknald. Ze verpesten de hele buurt", zegt Joyca.
* "Moeten ze hier weer zon ophef over maken maak je eens druk over andere dingen die agent doet ook alleen zijn werk als iemand anders een keer iets niet goed doet op zijn werk komt dat toch ook niet in het nieuws ik begrijp die agent prima ga zo door", meent PWS.
* "Het is wel erg schandalig dat een een agent, zijn koppel af doet en hem zomaar opstraat weg legt, zjn kogelvrij vest afdoet en neer gooit, en dan iemand wil duidelijk maken dat hij toch beter is ... je zou denken dat een motor agent iemand op een scooter toch kan aanhouden , maar als dat niet zo is dan moet de agent even gaan denken over een bureau baan binnen de korps, het kan niet waarzijn dat hij zijn veilig zo op het spel zet.. ik zeg weg met die agent non actief of beter oneervol ontslag misschien op staande voet.", zegt Mourad.
* "Hulde voor de agent .deze personen moeten is leren zich te gedragen, en gewoon doen wat in de wet staat je normaal gedragen dus. einde discussie", zegt Bart.
* "Waarom is alleen de agent gefilmd? En niet degene waar het eigemlijk om gaat? Ik heb waardering voor de agent", laat Fran weten.
* "Is dit provecerend gedrag van een agent? Is dit de manier om te reageren op een mafkees op een scooter? Heeft de agent niet een andere taak, nl deze scooteraar te achtervolgen, of versterking op te roepen of noteren...i.p.v. deze mafkees uit te dagen.....je dienstwapen afdoen.....je kogelvrije vest afdoen......waar ben je in vredesnaam mee bezig mijnheer agent......je verliest je waardigheid, als je die al had en nu nog je baan? Nee, deze agent ...en ook zo veel van zijn collegae, behoren niet te provoceren.......uit te dagen tot.....ze moeten dat doen wat hen is geleerd en dat in de praktijk brengen. En dan ook nog de dommigheid begaan om -terwijl je wordt gefilmd - uitspraken te doen naar omstanders, die een \"bewaker van de openbare orde\" niet hoort te doen. Waarmee ik het gedrag van de scooteraar niet goed praat", zegt MvT.
* "Ze moeten die gasten op die scooters eens een keer flink aanpakken, ze verpesten de hele buurt. Ik had hetzelfde als die agent gedaan. Dus Hardere AKTIE!!!!!!!!!!!!", zegt Peek.
* "Kan me zo goed voorstellen dat er eindelijk eens iemand uit zijn dak gaat. Geef die agent een lintje........en geef die filmer een schop onder zijn kond", zegt Cristien.
* "Fantastisch, eindelijk een agent die op wil treden tegen hetgeen iedereen zich aan ergert d.w.z. jeugd die denkt ze alles kunnen maken maar verder niks presteren", zegt Harry.
* "De wijze van handelen is gebaseerd op emotie van de desbetreffende agent, die de weergeeft wat er door de politiek en justitie wordt veroorzaakt.
* "Laat dit een signaal zijn voor de Politiek en justitie, die de agenten gebruiken, en behandelen de daders als slachtoffer. Het is de omgekeerde wereld. Wanneer een wijk leefbaar wil zijn moeten mensen die niet passen in deze leefbaarheid uit de wijk worden verwijderd en vervolgens de straf laten ondergaan die de slachtoffers ervaren. Wanneer het jongeren betreft die onder het ouderlijk gezag staan, ook de ouder ter verantwoording roepen en deze straffen in hun portemonnee", meent Hans.
* "Waarom moet de agent door het stof terwijl hij door de jeugd tot het uiterste wordt gedreven? Ik denk dat de agent nu laat zien dat hij werkt met zijn hart. En het dus niet allemaal maar best vindt wat er gebeurt. Dus wat mij betreft: blijf zo doorgaan oom agent. Wellicht de volgende keer wel even kijken of je niet wordt gefilmd", schrijft Paul.

Motoragent Maarssen wil scooteraar te lijf (dumpert.nl)
Motoragent Maarssen wil scooteraar te lijf, de buurt reageert.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.