Wijkcommissie staat achter agent

MAARSSEN - De burgemeester moet de agent die vorige week zijn wapen aflegde en een scooteraar uitdaagde, steunen. Dat vindt de wijkcommissie Zwanenkamp.
De commissie noemt de frustratie van de agent herkenbaar. Een steeds grotere groep jongeren drijft agenten en wijkbewoners tot het uiterste. "Wij als wijkcommissie Zwanenkamp staan volledig achter onze wijkagent, die veel voor de veiligheid van Zwanenkamp heeft betekend."
De korpchef en de burgemeester zouden de agent moeten steunen, aldus de commissie. "Uit de wellicht wat impulsieve actie van onze wijkagent, blijkt dat hij ook maar mens is, maar wel één die durft."
De agent zette vorige week zijn motor neer en ontdeed zich van zijn riem met dienstpistool en zijn steekvest. Hij daagde een scooteraar uit om de confrontatie aan te gaan, maar de jongen bleef rondjes om hem heen rijden.
Het incident is vastgelegd door amateurfilmers en lokte veel reacties uit.
"Inderdaad, in plaats van deze man kielhalen zoude de meerderen de hand in eigen boezem kunnen steken en zich afvragen hoe deze agent gecoacht wordt. Een agent wordt voortdurend uitgedaagd. Er was even geen veiligheid en hiërarchie meer. Dat is een symptoom. Dat ligt aan de algemene onveiligheid in het politie apparaat. De man stond daar helemaal alleen! Coachen en (mild) straffen dus. overigens geld dit ook voor de scooter jongens en voor de meerderen van de agent, want dit mag in een politie team nooit zover komen", zegt John.
* Waren er maar meer van dat soort mensen politie of burgers die zo afrekenen met dat soort gasten,deze man mag van mij een lintje en een bonus krijgen,deze man durft wel op te treden, zegt Theo.
* Inderdaad, dit is een (politie)man met ballen. Zover gaat het dus al dat een agent zijn spullen af moet doen ter zelf bescherming van de korpsleiding. Deze agent moet een beloning krijgen voor zijn lef, vindt Andre.
* Niet alleen de wijk Zwanenkamp steunt hun wijkagent. Ook in de andere wijken van de wijkagent, wordt hij geprezen voor zijn inzet om de wijken veiliger te krijgen. Hij heeft z\'n hart op de goede plek zitten.
Ik vind dat er vanuit RTVutrecht een verkeerd beeld van de agent is neer gezet, zeker door het geleverde comentaar van zo genaamde omstanders. Laat staan van de filmer. Zo\'n wijkagent willen wij voor geen goud kwijt, zegt Roy.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.