Kort nieuws: Vrachtwagen door assen, weg dicht

REGIO - De N402 tussen Maarssen en Breukelen is op last van de politie afgesloten. Op de weg is een vrachtwagen door zijn assen gezakt.
Daardoor is er in beide richtingen geen verkeer mogelijk. De opruimwerkzaamheden gaan naar verwachting nog wel even duren.
* In Utrecht is een 16-jarige autokraker aangehouden op de Mozartlaan. Getuigen belden de politie toen de jongen er vandoor ging op een sooter. Dankzij een goed signalement kon de jongen later thuis worden opgepakt.
* In Breukelen is afgelopen nacht een auto op de Schepersweg in vlammen opgegaan. De politie vermoedt dat er sprake is van brandstichting en zoekt nog getuigen. De 18-jarige eigenaresse van de auto heeft aangifte gedaan.
* In Utrecht is een hennepkwekerij opgerold. De plantage was verstopt in een woning aan de Ameland. De buren zagen plotseling het water langs de muren lopen en belde de politie.
* De prijs voor het beste theaterlied is gewonnen door de Utrechtse Dorine Wiersma. Zij kreeg de Annie M.G. Schmidt-prijs voor haar lied Stoute Heleen, waarin de spot wordt gedreven met schrijfster Heleen van Royen en haar imago.
* De herdenking van de overdracht van Kamp Amersfoort heeft gisteren veel bezoekers getrokken. Het gevangenekamp werd 64 jaar geleden door de nazi's overgedragen aan het Rode Kruis. Oud-gevangenen voerden gisteren op de herdenking het woord. Er werden kransen gelegd door oud-gevangenen, de Amersfoortse burgemeester Van Vliet-Kuiper en de Leusdense wethouder Oskam.
* Burgemeester Wolfsen van Utrecht heeft de Domtoren in Goud uitgereikt aan mevrouw Boran. Ze kreeg de onderscheiding voor haar jarenlange inzet als vrijwilliger en haar werk voor het Turks Ouder Comité West.
* Minister Donner van Sociale Zaken gaat vandaag in Nieuwegein het debat aan met ouderenorganisaties.
Koepelorganisatie CSO wil van de minister weten wat voor ouderen de gevolgen zijn van de kredietcrisis.
Ruim 150 kritische leden van de bond hebben vragen over de financiele positie van de pensioenfondsen en de koopkracht van gepensioneerden.
* Op de Lagenoord in Utrecht heeft de politie een man (36) aangehouden.In zijn auto werden gestolen spullen gevonden bij een controle.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.