DENK niet eens met OM-besluit over 'knuppeluitspraken' PVV'er: 'Volgende keer aangifte'

© Bingo FM
UTRECHT - De Utrechtse fractie van DENK is het niet eens met de overwegingen van het Openbaar Ministerie als het gaat om de uitspraken van PVV-fractiemedewerker Sjors Nagtegaal. DENK-raadslid Ismail el Abassi zei dat vanavond in het programma Stadhuisplein op Bingo FM.
DENK-raadslid Ismail el Abassi kaartte het filmpje aan bij de burgemeester. De gemeente klopte vervolgens aan bij het OM met het verzoek om de uitspraken juridisch te toetsen. Het Openbaar Ministerie vond de uitspraken niet strafbaar omdat ze in de context moeten worden gezien en besloot niet te vervolgen.
Dat is volgens El Abassi niet terecht. "Het OM heeft ervoor gekozen om de zaak niet voor te leggen aan de strafrechter en dat is jammer. Ik denk dat de uitspraken wel degelijk strafbaar zijn. Ik heb ook geen spijt van het aankaarten van deze kwestie. We moeten het ook zien vanuit het oogpunt van de jongeren die weggezet worden als Marokkanenprobleem door dit soort gasten in de raad", zei hij. "We hebben besloten om op dit moment geen aangifte te doen, maar we sluiten niet uit dat we dat volgende keer wel doen, als de PVV weer zo'n actie uithaalt", aldus het DENK-raadslid.
Over de aanpak van de relschoppers in Utrecht werd in Stadhuisplein uitgebreid gediscussieerd. Naast El Abassi waren ook VVD-raadslid Queeny Rajkowski en ChristenUnie-raadslid Rachel Streefland te gast in de studio. Volgens Rajkowski zijn er inschattingsfouten gemaakt bij de rellen. Beluister hieronder de discussie onder leiding van Marc van Rossum du Chattel.
Stadhuisplein op Bingo FM: Discussie over de rellen in Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.