RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Soesterkwartierders blijven ongerust over de toekomst van hun wijk

1/3
AMERSFOORT - Een groep bewoners in het Amersfoortse Soesterkwartier vreest dat hun wijk de dupe wordt van de groei van de stad. Dat bleek vanavond tijdens een bijeenkomst voor mensen uit de buurt. Daar werd ook een petitie gelanceerd tegen een plan voor een nieuwe ontsluitingsweg door de wijk.

Verkeerswethouder Hans Buijtelaar (VVD) ziet de nieuwe ontsluitingsweg als een manier om het verkeer de wijk uit te leiden als de rotonde op De Nieuwe Poort aangepakt wordt. Tijdens een gemeenteraadsvergadering vorige week werd duidelijk dat dit idee op weinig bijval kan rekenen. De ontsluitingsweg zou namelijk door een stuk groen in de wijk gaan, ook wel bekend als de groengordel. Veel wijkbewoners zijn er nog niet gerust op dat het plan van tafel gaat, bleek vanavond tijdens de bijeenkomst op een trapveldje aan de Dollardstraat.

 Wijkbewoners verzamelen zich op anderhalve meter afstand van elkaar op een trapveldje. Wijkbewoners verzamelen zich op anderhalve meter afstand van elkaar op een trapveldje. | Foto: RTV Utrecht / Kees Hoogendijk

Terwijl er flyers worden uitgedeeld door mensen van het wijkcomité Leefplezier 3812, verzamelen zich steeds meer mensen op het gras. "Het plan door een groenstrook is natuurlijk heel raar. Bovendien vind ik het heel vreemd om autoverkeer uit de binnenstad zo te blijven faciliteren", vertelt een man die verderop in de wijk aan de Noordewierweg woont.

Dupe
Veel Soesterkwartierders zijn vooral bang dat hun wijk de dupe wordt van de groei van de stad. Er worden vlakbij het Soesterkwarier in de nieuw te ontwikkelen wijk 'Langs Eem en Spoor' de komende jaren duizenden woningen gebouwd. Op de flyer staat dan ook een oproep aan de gemeente om een plan te ontwikkelen zodat het Soesterkwartier kan profiteren van de groei van de stad.

Via een karaokeset aangesloten op een box die in het gras staat, klinkt die boodschap ook richting de aanwezigen op het veld. "Wij zijn er allemaal niet bij gebaat als die weg ergens anders in de wijk komt. Er moet een verkeersplan komen voor de hele wijk."

Dollardboulevard
Toch is er ook een punt van zorg bij sommige bewoners. "Waar we nu staan wordt ook wel de Dollardboulevard genoemd", vertelt een man grinnikend die in een ander deel van de wijk woont. Het is onmiskenbaar waar. Wie om zich heen kijkt, kan het met eigen ogen vaststellen: hier staan de betere en duurdere huizen. De vraag waarom Soesterkwartierders uit de volksbuurt verderop zich heel druk zouden moeten maken over de groengordel aan de Dollardstaat is dan ook legitiem.

"We moeten ons niet laten uitspelen tegen elkaar", zegt een van de leden van het wijkcomité. Een half uur nadat de bijeenkomst is begonnen is het donker geworden en lopen veel wijkbewoners met een stapel flyers in de hand terug naar hun woning. Die worden een dezer dagen bij buren in de brievenbus gedaan, ook verderop in de volksbuurt.

Radioreportage over de bijeenkomst in het Soesterkwartier.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -