RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Landeigenaar dreigt met boete voor fietsers op Pijnenburg

BAARN/SOEST - Fietsers die zich nog op landgoed Pijnenburg begeven worden binnenkort actief beboet. De landeigenaar sloot het stuk grond tussen Soest en Baarn begin vorig jaar af en laat weten dat overtreders een bekeuring kunnen verwachten.

Sinds het fietspad over particulier terrein is gesloten klinkt er veel protest. Volgens fietsfanaten is het pad een belangrijke route vanuit Soest om in Lage Vuursche en Hilversum te komen. Het alternatief is zes kilometer omfietsen langs een weg waar auto's en fietsers de weg moeten delen.

Per Insinger, de eigenaar van het landgoed, houdt voet bij stuk. Fietsers en mountainbikers zouden de natuur op zijn terrein te veel schaden. Hij laat weten dat fietsers vanaf 21 september daadwerkelijk beboet zullen worden wanneer zij nog op de fiets zijn landgoed op rijden. Dat mag de eigenaar doen, laat de gemeente Baarn desgevraagd weten. "Een landgoedeigenaar kan eigen handhavers inzetten om bijvoorbeeld boetes op te leggen, waarbij uiteraard onder meer de voorwaarde geldt dat de handhavers daarvoor over de vereiste certificering beschikken."

Het gebied blijft wel opengesteld voor wandelaars, zoals ook verplicht is volgens de Natuurschoonwet.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -