RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Alarmerende cijfers verwacht bij wekelijkse corona-update RIVM

BILTHOVEN/PROVINCIE UTRECHT - Het aantal coronabesmettingen neemt snel toe. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu heeft de afgelopen zes dagen 4455 nieuwe gevallen vastgesteld en zou bij de wekelijkse update vanmiddag weleens boven de 5000 uit kunnen komen.

Vorige week meldde het instituut dat het 3597 meldingen van positieve tests had gekregen in de zeven dagen ervoor. Dat was vrijwel gelijk aan het aantal ontdekte besmettingen een week eerder: 3588. De week daarvoor, tussen 5 en 11 augustus, werden 4036 positieve tests geregistreerd.

Amsterdam-Amstelland had de afgelopen week de meeste gevallen, net als de week ervoor. De regio Haaglanden (Den Haag en omstreken) heeft Rotterdam-Rijnmond ingehaald. Ook in Utrecht is het aantal besmettingen relatief hoog. Behalve in de vier grote steden zijn verder veel coronagevallen vastgesteld in steden als Tilburg, Delft, Almere, Nijmegen, Zoetermeer, Dordrecht, Haarlem en Eindhoven.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -