Laatste stukje Parkhaven Utrecht krijgt 83 sociale huurwoningen

© KOW Architecten
UTRECHT - Vermogensbeheerder CBRE gaat 333 appartementen ontwikkelen in de Utrechtse Dichterswijk. Het gaat om het terrein waar voorheen soepfabriek Royco was gevestigd. Eerder dit jaar werd al bekend dat de gemeente Utrecht dertien gebouwen met 416 woningen laat bouwen.
De overige 83 appartementen worden sociale huurwoningen, gerealiseerd door Mitros en projectontwikkelaar Plegt Vos Utrecht. Architect van het plan is KOW Architecten. Onderdeel van het plan is een autoloze laan met ruimte voor buiten sporten en spelen. Onder de dertien gasloze complexen komen parkeergarages voor bewoners en bezoekers.
Daarmee wordt eindelijk de laatste bouwstrook in nieuwbouwwijk Parkhaven afgerond. Zolang de soepfabriek onder de nieuwe eigenaar Intertaste nog in gebruik was, kon de gemeente niet toestaan dat daar huizen werden gebouwd. Eind mei paste de gemeenteraad van Utrecht het bestemmingsplan aan, waarna de weg voor het bouwplan zich opende.
Naar verwachting wordt volgend jaar gestart met de bouw van het eerste blok. De totale bouw gaat ongeveer drie jaar duren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.