Provincie baalt van krakers in huis bij vliegbasis Soesterberg

© RTV Utrecht
HUIS TER HEIDE/SOESTERBERG - Aan de Dolderseweg in Huis ter Heide is twee weken geleden een pand gekraakt. Een flinke tegenslag voor de provincie, want het vervallen huis staat op hun kavels. De provincie heeft al jarenlang veel moeite die kavels langs de vliegbasis van Soesterberg te verkopen.
Het is vooralsnog niet gelukt om de krakers uit de woning te krijgen. Langs het huis staan een aantal fietsen geparkeerd die aangeven dat er mensen binnen zitten. Ook omwonenden geven aan al enkele weken nieuwe buren te hebben gezien in het huis.
Langs de woning staan fietsen
Langs de woning staan fietsen © RTV Utrecht
Gedeputeerde Robert Strijk baalt en laat in een brief aan Provinciale Staten weten dat er voor het openbaar ministerie onvoldoende bewijs is voor huisvredebreuk om in te kunnen grijpen. Hiervoor dient te worden aangetoond dat de krakers minder dan 24 uur aanwezig zijn geweest op het moment van ontdekking. "Het College van GS betreurt deze ontwikkeling ten zeerste en zal alles in het werk stellen om zo snel mogelijk tot een oplossing te komen."

Klungelige verkoop

De provincie probeert al jarenlang de kavels aan de Dolderseweg kwijt te raken om natuurbeheer te kunnen bekostigen, maar blunderde een paar jaar geleden met het verkoopproces. Door de fouten die zijn gemaakt en een zeer kritisch rapport van de Rekenkamer zijn de stukken grond opnieuw in de verkoop gegaan.
De provincie laat weten dat de kraak van de woning nog geen invloed heeft op het verkoopproces dat nu gaande is. Er wordt juridisch bekeken welke stappen er genomen kunnen worden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.