Klankbordgroep spreekt over Kop van Lombok

UTRECHT - De gemeente Utrecht roept dinsdag de klankbordgroep van de Kop van Lombok bijeen.Die mag opnieuw zijn mening geven over de bebouwing van het terrein waar ook de moskee moet komen.
Bouwfonds Ontwikkeling en de gemeente Utrecht zijn het inmiddels op hoofdlijnen eens over de financiering van het bouwplan op de Kop van Lombok, gelegen tussen de Vleutenseweg,de Damstraat en het Westplein.
Daar moeten behalve de Ulu-moskee, die momenteel wordt gebouwd, ook een woon- winkelcentrum met 110 koopwoningen en 3800 vierkante meter commerciële ruimte, een ondergrondse parkeergarage met 230 parkeerplaatsen en een nieuw plein komen.

PASSEND

Eerdere plannen werden afgewezen door omwonenden, die het voorstel van de architect te pompeus vonden en niet passend in de wijk. Het plan dat nu op tafel ligt is gemaakt op basis van eerdere voorstellen van de klankbordgroep.
In mei krijgen de buurtbewoners een wijkbericht met nieuws over de plannen voor de Kop van Lombok. In 2010 moet de bouw van start gaan. De eerste woningen kunnen dan media 2012 opgeleverd worden.
De klankbordgroep Kop van Lombok bestaat uit vertegenwoordigers van de wijk West: Wijkraad West, Ulu Moskee, Stichting Trek Lombok door tot het Spoor, Initiatiefgroep Bevaarbare Leidsche Rijn, Winkeliersvereniging Lombok en individuele bewoners uit de wijk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.