Kort nieuws: Motorrijder verongelukt op A12

REGIO - Op de A12 bij het Gouwe-aquaduct is woensdag een motorrijder verongelukt. Het ongeval leidde in de avondspits tot lange files.
* In IJsselstein is woensdagmiddag iemand gewond geraakt bij een bouwongeval. Het ongeluk gebeurde op een bouwplaats aan de Edisonweg. Het slachtoffer viel naar beneden en kwam terecht op een steiger. Over de aard en ernst van de verwondingen is nog niets bekend.
* Op de A12 bij Driebergen is een harmonicabus in brand gevlogen. Dat leidde vooral tot veel rookontwikkeling. Inmiddels is het brandje geblust. Er zouden geen gewonden zijn gevallen. De oorzaak van de brand is niet bekend.
* In Woerden is een heler aangehouden. De politie was getipt dat de man een gestolen navigatiesysteem en iPod in zijn auto had. De man is voorlopig op vrije voeten en moet 22 juni voorkomen.
* Het Utrechtse CDA-raadslid Nicole Wigny wordt zaterdag begraven. Om 12.00 uur 's middags is de mis in de Rafaëlkerk, om twee uur is de begrafenis op de Sint Barbara-begraafplaats. De 45-jarige Wigny overleed afgelopen zondag in haar woning in Utrecht.
* Bij mooi weer wordt weinig gesolliciteerd, ondanks de huidige economische situatie. Het Bilthovense wervingsbureau SalesProfs zegt op een zonnige dag veertig procent minder sollicitaties dan normaal te hebben. De meeste mensen die op zoek zijn naar een baan, doen dat via internet.
* Op de Zeemanlaan in Utrecht is een inbreker opgepakt. De politie kreeg dinsdagmiddag een melding dat er ingebroken was in een woning aan de Griftkade. Een getuige was achter de verdachte aangerend. De politie ging ter plaatse en kon de 38-jarige verdachte aanhouden. In zijn rugzak zat onder meer een gestolen laptop.
* Mercedes-dealer Stern Groep wil onderdelen overnemen van het failliete Liam, dat eveneens Mercedessen verkoopt. Er is al overeenstemming bereikt met de curator, alleen kartelwaakhond NMa kan een doorstart nog dwarsbomen. Stern heeft al 13 vestigingen, onder meer in Utrecht, Zeist, Veenendaal en Amersfoort.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.