RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Aantal nieuwe besmettingen stijgt, bij ons vooral in Montfoort en stad Utrecht

PROVINCIE UTRECHT - Het aantal nieuwe coronabesmettingen is afgelopen week een stuk hoger dan de week ervoor. Het RIVM meldt vandaag 5.427 nieuwe besmettingen in afgelopen week. Een week eerder waren dat er nog 3.597.

Verder kreeg het RIVM zeventien meldingen over sterfgevallen. Er zijn negentien mensen opgenomen op de IC. Een week eerder waren dat er nog elf.

Provinciecijfers
In onze provincie is de grootste relatieve stijging in Montfoort. In die gemeente zijn de afgelopen twee weken 25 nieuwe besmettingen geregistreerd. Afgezet naar het totaal aantal inwoners is de stijging nergens in onze provincie zo hoog, blijkt uit cijfers van LocalFocus (zie onderstaande grafiek).

Ook in de stad Utrecht zijn relatief veel nieuwe besmettingen binnengekomen in de afgelopen twee weken, namelijk 323. Verder hebben Eemnes (8) en Bunschoten (18) relatief veel nieuwe corona-besmettingen.

Opvallend: in Lopik is de afgelopen twee weken niet één nieuwe besmetting geregistreerd. Bijna geen enkele andere gemeente in de Randstad-regio kan dat zeggen.

De Utrechtse GGD zegt dat het nog altijd erg druk is in de teststraten. Maar opschalen is niet mogelijk omdat er, net als vorige week, op dit moment te weinig laboratoriumruimte is om meer coronatests te verwerken.

Rest van Nederland
Vooral in Zuid-Holland en Noord-Holland is het aantal besmettingen flink gestegen. In die provincies werden afgelopen week per 100.000 inwoners ruim 50 mensen ziek. In Drenthe lag dat aantal het laagst, met slechts 3 besmettingen per 100.000 inwoners.

Onder relatief jonge mensen ziet het RIVM de grootste toename. Eén op de vijf mensen die positief wordt getest is tussen de 20 en 24 jaar.

R-getal
Het zogeheten reproductiegetal is toegenomen, zegt het RIVM, van 1 naar 1,17. Dat wil zeggen dat honderd personen met het coronavirus 117 anderen aansteken. Omdat dit cijfer wat onzeker is, houdt het RIVM een marge aan tussen de 1,08 en 1,27.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -