Verstandelijk beperkte Armando (32) bruut overvallen: 'Hij is helemaal van slag'

© Catrien Hoogendoorn
VEENENDAAL - "Ze weten niet wat ze aanrichten", verzucht moeder Catrien Hoogendoorn. Haar 32-jarige zoon Armando is vanochtend in Veenendaal overvallen. De daders trokken hem van zijn gloednieuwe elektrische fiets en gingen ervandoor met de tweewieler, zijn mobiele telefoon en portemonnee. "Onze zoon heeft een verstandelijke beperking. Als je hem ziet denk je gelijk: wat een leuke jongen, maar van binnen is hij een klein kind. Hij is helemaal van slag."
Rond 7.00 uur vanochtend fietste Armando in de buurt van restaurant Hugo's Pannenkoeken bij het Stadspark in Veenendaal. "Hij is aan zijn rechterarm van de fiets getrokken en gevallen. Vervolgens is hij bij zijn kraag gepakt en werden zijn portemonnee en telefoon weggenomen", vertelt Hoogendoorn.
De politie bevestigt het verhaal. Armando is op de Grebbeweg, ter hoogte van de skatebaan, door twee jongemannen van zijn fiets getrokken, waardoor hij op zijn schouder viel. "Terwijl hij op de grond lag, werd hij vastgegrepen en bedreigd met een scherp voorwerp. Vervolgens werden zijn zakken leeggehaald en gingen de twee er met zijn spullen en fiets, een knalrode e-bike met donkere fietstassen aan beide kanten, vandoor", schrijft de politie.
Het wrange is dat het niet voor het eerst is dat haar zoon iets dergelijks is overkomen. "Een jaar of acht geleden gebeurde iets soortgelijks en ook enkele jaren terug, toen Veenendaal in een criminelere periode zat, werd hij overvallen."

Gekneusde ribben

Armando heeft gekneusde ribben en een zwaargekneusde elleboog aan het incident over gehouden. Los van de lichamelijke klachten, is hij ook behoorlijk in de war van de overval. "Hij snapt niet waarom mensen dit doen. Wijzelf ook niet trouwens. Hij was ook bang dat hij ontslagen zou worden, omdat hij niet op zijn werk kon komen vanochtend. Omdat hij altijd heeft geleerd: als je niet werkt, krijg je ook geen geld."

Getuigen

De fiets is gelukkig verzekerd. Toch hoopt Hoogendoorn dat de daders gepakt worden en dat de fiets weer terugkomt. Iedereen die iets heeft meegekregen van de overval, kan zich melden bij de politie via 0900-8844.
De politie heeft een signalement van de mannen gegeven. Ze waren licht- of donkergetint en donker gekleed (zwart of donkerblauw). Ze droegen donkere Adidas-sneakers, hadden een fors postuur en waren ongeveer 1.80 meter lang. Beiden hadden een capuchon op.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.