Kameryck wint prijs, een lichtpuntje in een turbulent jaar

© RTV Utrecht / Anne-Marie Verhagen
KAMERIK - Bij congreslocatie Kameryck in Kamerik kan de vlag uit. Voor het tweede jaar op rij valt het bedrijf in de prijzen; het mag zichzelf het beste congrescentrum van onze provincie noemen. Dat is goed nieuws in een jaar dat door corona helemaal op zijn kop staat.
Een hele opsteker voor Kameryck want 2020 is een pittig jaar voor het team en eigenaar Mark Haagen. Een paar maanden geleden overleed zijn compagnon Hans Voorn, met wie hij Kameryck ooit oprichtte. Daarbij is ook dit bedrijf de dupe geworden van de coronacrisis. "Eind 2019 gingen we officieel open met de congreslocatie na een verbouwing. De aanvragen klotsten tegen de plinten omhoog. Er was zoveel vraag, maar in maart kwam alles piepend tot stilstand. Het is niet voor te stellen wat er dan met je bedrijf gebeurt", vertelt Haagen.
Een kijkje bij Kameryck
Op de website meetingreview.com kunnen gasten hun ervaring achter laten en Kameryck kwam als winnaar uit de bus. "Toen ik van de week mijn mail bijwerkte en zag dat we hadden gewonnen, heb ik zitten juichen achter mijn computer", vertelt Haagen. "Ik heb alles laten liggen, ben naar de bakker gegaan en heb voor iedereen gebak gehaald. Alle medewerkers moesten samen komen. Sommigen waren in tranen, waren juist bang dat ik weer slecht nieuws zou hebben. Toen ik vertelde over de prijs was iedereen zo blij; het had op geen beter moment kunnen komen. Het is een heel fijn compliment."
Kameryck ligt op aan het Oortjespad. Er is sinds kort een congresruimte met plek voor vierhonderd man, er zijn vergaderruimtes met uitzicht op de weilanden, er is een restaurant, een golfbaan en je kunt er slapen.

Kunstwerk

Aan het begin van de steiger die de parkeerplekken met de locatie verbindt, hangt tussen de bomen een kunstwerk gemaakt door kunstenaar Bart Pieters. Het kunstwerk heeft de vorm van een muntstuk dat je vroeger moest betalen om het Oortjespad over te mogen steken. Daarin zie je het wapen van Kamerik, twee reigers en ook het silhouet van de overleden Hans Voorn.
"Ik denk dat dit wel een van de dingen is waar hij heel trots op zou zijn", zegt Mark Haagen, doelend op de prijs. "Dat er nu is uitgekomen wat we ooit samen voor ogen hadden. Dat geeft een enorm fijn gevoel."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.