Zorgen om geldtekort bij muziekpodium Azotod in De Meern

© RTV Utrecht
DE MEERN - Muziekpodium Azotod in De Meern lijdt zwaar onder de coronacrisis en moet maandelijks duizenden euro's bijpassen om overeind te blijven. Samen met andere fracties in de gemeenteraad kaart D66 de situatie van Azotod aan bij de wethouder.
De partij wijst erop dat het culturele aanbod voor jongeren in Vleuten-De Meern en Leidsche Rijn al erg schraal is. De coronacrisis heeft dat probleem verergerd.
Volgens D66-raadslid Ellen Bijsterbosch is het vijf voor twaalf voor het muziekpodium aan de Meerndijk. "We willen weten van de wethouder of hij bereid is met Azotod in gesprek te gaan om te kijken hoe we hen door de crisis kunnen helpen."
Azatod is een muziekpodium in De Meern. Ze omschrijven zichzelf op hun website als volgt: "Ruim 40 jaar geleden voegden twee culturele jeugdcentra - De Kruk en De Tobbe - samen. En zo is Azotod ontstaan. Inmiddels is muziekpodium Azotod een zelfstandige stichting, die draait op twee beroepskrachten en zo'n negentig enthousiaste vrijwilligers."
Maar de partij Stadsbelang Utrecht vraagt zich hardop af of de gemeente wel moet bijspringen. Raadslid Cees Bos benadrukt dat Azotod al jaren kampt met geldproblemen, ook zonder coronacrisis. Volgens hem liep het restaurant al lange tijd slecht, net als de feesten die worden georganiseerd. "Op een gegeven moment moet je je afvragen wat je als gemeente nog kan doen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.