Politie brengt herkenbare beelden van relschoppers Kanaleneiland naar buiten

© AS Media
UTRECHT - Ze tikten een bushokje kapot, gooiden stenen naar de politie of rukten een verkeersbord uit de grond in Utrecht, en nu staan acht relschoppers herkenbaar met hun gezicht op internet. De politie zette vandaag die stap in het misdaadprogramma Bureau Hengeveld in de zoektocht naar acht jongeren die meededen aan rellen in Kanaleneiland op 14 augustus.
In Bureau Hengeveld bracht de politie de afgelopen twee weken elf verdachten van de rellen in beeld. Zij waren toen onherkenbaar gemaakt omdat het vermoedelijk gaat om minderjarigen. De namen van drie jongeren zijn bekend, twee daarvan hebben zichzelf op het bureau gemeld en eentje werd herkend.
De politie vindt dat de andere acht verdachten genoeg tijd hebben gehad om zichzelf te melden. Daarom worden de resterende relschoppers vandaag herkenbaar in beeld gebracht. Gezocht worden onder anderen een jongen die met een lifehammer een ruit in een bushokje kapot tikte, stenengooiers, brandstichters (in een heg) en twee jongens die een verkeersbord op straat gooiden.
Wat we zien, is dat ze niet alleen uit de wijk of elders uit de stad komen, maar ook van buiten de stad.
Maren Wonder, politie Midden-Nederland
Volgens de politie kan het gaan om jongeren van binnen of buiten de stad. Politiewoordvoerder Maren Wonder: "Je ziet dat de verdachten niet alleen uit Utrecht komen, maar ook daarbuiten." Zo is één van de verdachten die bekend is bij de politie een jongen van nog maar 13 uit Harmelen.
Er zijn nu tien mensen aangehouden voor de rellen in Kanaleneiland in Utrecht op 14 augustus. De avonden daarop was het ook onrustig in de stad. In totaal zijn er voor de rellen tussen 14 en 19 augustus in Utrecht 58 jongeren aangehouden.
Herkenbare beelden van relschoppers Kanaleneiland

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.