RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Na ruim 30 jaar een concreet voorstel voor brug in Woerden: 'Een historisch besluit'

WOERDEN - Na jaren van praten is er eindelijk een oplossing voor de verkeersproblemen in het westen van Woerden. Het college heeft de raad voorgesteld te starten met de bouw van de Rembrandtbrug, die over de Oude Rijn zal lopen. De Rembrandtbrug moet Woerden-West ontlasten van de grote verkeersstroom die daar elke dag door de wijk gaat.

De verkeersproblematiek is al tientallen jaren een hoofdpijndossier in Woerden. "Ik heb een krantenartikel gevonden van 1987. In dat artikel wordt gesproken over een Westelijke Randweg met brug. Het is dus een historisch besluit wat de gemeenteraad nu gaat nemen", zegt verantwoordelijk wethouder Arjan Noorthoek.

Over die Westelijke Randweg wordt inderdaad ook al jaren gesproken. Het voorstel komt steeds weer voorbij op de politieke agenda, maar er is veel discussie over. De aanleg en het onderhoud van zo'n weg is erg duur en over de effectiviteit ervan verschillen de meningen. Overigens is de Westelijke Randweg met de komst van de brug niet van de baan. Eventueel zou de brug in de toekomst nog eens goed op de randweg aan kunnen sluiten mocht die er komen, zegt de wethouder.

De brug komt ter hoogte van de kruising Rembrandtlaan/Leidsestraatweg en het bedrijventerrein Barwoutswaarder. Het tracť loopt vervolgens door naar de Kuipersweg om uiteindelijk aan te sluiten op de Hollandbaan.

Huizen en bedrijven moeten weg
Om de brug te kunnen bouwen, moeten een vuurwerkwinkel en een aantal huizen wijken. De gemeente is in gesprek met de bewoners. Ook het bedrijventerrein zal er heel anders uit gaan zien. Volgens de gemeente is dat een mooie bijkomstigheid, omdat het bedrijventerrein aan vernieuwing toe is.

De Rembrandtbrug is ťťn van de vier onderzochte alternatieven voor een nieuwe verbinding over de Oude Rijn. Dit voorstel is voortgekomen uit een participatietraject met bewoners en bedrijven.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -