Ouders brengen verdachte rellen Kanaleneiland naar het bureau

© AS Media
UTRECHT - Er is weer een verdachte herkend van de rellen van vorige maand in Utrecht, dankzij de foto's die politie heeft verspreid. Het gaat om een 17-jarige Utrechter, die zich heeft gemeld bij het politiebureau. Hij is vandaag aangehouden voor het gooien van een verkeersbord op de kruising bij de Marshalllaan. Volgens een wijkagent herkenden zijn ouders hun zoon op de beelden en brachten zij hem naar het bureau.
De politie liet gisteren in het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld acht relschoppers herkenbaar zien, nadat er twee weken eerder al foto's van elf verdachten onherkenbaar getoond werden. In de tussentijd werden de namen van drie jongeren bekend. De andere acht hebben volgens de politie voldoende tijd gehad zich te melden en zij zijn nu herkenbaar op internet gezet.
Na vandaag worden er nog zeven verdachten gezocht. Ze tikten op 14 augustus een bushokje kapot, gooiden stenen naar de politie of rukten een verkeersbord uit de grond in Utrecht. Zij zullen aanstaande dinsdag landelijk ook getoond worden in Opsporing Verzocht. De verdachten kunnen dit voorkomen door zich voor die tijd zelf te melden bij de politie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.