RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Verdachte bekent gewelddadige overval van zeven jaar geleden op juwelier Montfoort, maar zwijgt over mededaders

MONTFOORT/IJSSELSTEIN - De man die begin mei is aangehouden voor een gewelddadige overval op een juwelierszaak in Montfoort, zeven jaar geleden, heeft bekend dat hij aan de overval heeft meegedaan. Maar hij ontkent dat hij degene was die de juwelier zwaar heeft mishandeld. Dat zei zijn advocaat Boumanjal voorafgaand aan een voorbereidende zitting in de zaak.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de 29-jarige B.T. uit Lopik ervan dat hij de overval samen met twee anderen heeft gepleegd. De juwelier werd met een vuurwapen bedreigd en geslagen. Daarna werden vitrinekasten kapotgeslagen en leeggehaald. De daders bleven lang spoorloos, maar nieuwe informatie bracht de politie begin dit jaar op het spoor van T., die tegenwoordig in IJsselstein woont. Zijn DNA bleek te matchen met sporen die op de vernielde vitrines zijn aangetroffen.

Terug naar 2013
Een van de twee eigenaren van juwelier Lydia Mosterd aan de Hofstraat stond op dinsdagochtend 14 maart 2013 alleen in de zaak toen een man met zwarte kleding en een pet man binnenkwam die hij niet vertrouwde. Toen hij hem vroeg om de zaak te verlaten, haalde de man een vuurwapen tevoorschijn waarmee hij de man hard op zijn hoofd sloeg. Vervolgens kwamen twee handlangers binnen die de juwelier vasthielden, terwijl hij nog meer klappen en stompen kreeg.

De daders, die toen rond de 20 jaar oud waren, gingen er met 25.000 euro aan sieraden vandoor in een zwarte VW Golf of Poli. Ze reden in de richting van Benschop of Lopik. De juwelier bleef bewusteloos en zwaargewond in winkel achter, met een schedelbasisfractuur en een verbrijzelde kaak.

Verantwoordelijkheid nemen
De verdachte die nu vastzit heeft bekend dat hij een van de overvallers was, maar ontkent dat hij geweld heeft gebruikt. Hij wil nu zijn verantwoordelijkheid nemen voor de overval, maar heeft alleen over zijn eigen rol verklaard. Wie zijn mededaders waren durft hij niet te zeggen, zegt zijn advocaat Boumanjal. B.T. kan tot meerdere jaren cel worden veroordeeld. Hij hoopt volgens zijn advocaat dat de straf zal meevallen, omdat de overval jaren geleden is gepleegd en hij zijn leven heeft gebeterd; hij heeft nu werk en een gezin.

Het onderzoek naar de andere twee overvallers loopt nog. Volgens de officier van justitie zijn er nog geen concrete resultaten te melden. De zaak tegen B.T. zal op 5 november inhoudelijk worden behandeld. Dan zullen de feiten en verdenkingen uitgebreid worden besproken in de rechtszaal en komt het OM met een strafeis. Tot die tijd blijft de verdachte vastzitten.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -