Drie overvallers Chinees restaurant in Bunnik moeten de cel in

BUNNIK/UTRECHT - Drie mannen uit Bunnik, Millingen aan de Rijn en Utrecht moeten de cel in voor de gewapende overval op het Chinese restaurant Hong Kong Garden in Bunnik. Het trio stormde vorig jaar het restaurant binnen, gewapend met messen en een pistool. De rechter heeft gevangenisstraffen tot ruim drie jaar opgelegd.
De overvallers, drie mannen van 20, 21 en 24 jaar, bedreigden op 18 augustus vorig jaar de aanwezige gasten van het restaurant en het personeel. Ook de 11-jarige dochter van de eigenares werd met zowel een mes als een pistool bedreigd. De overvallers namen een bedrag van ongeveer 850 euro aan contant geld mee.
Beelden van de overval.
De 20-jarige man werkte als bezorger bij het restaurant. Hij heeft de overval bekend en is veroordeeld tot een gevangenisstraf van dertig maanden, waarvan tien maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar. De andere twee zijn veroordeeld tot een gevangenisstraf van veertig maanden, met aftrek van het voorarrest.
Voor de eigenares van het restaurant is de overval "zeer traumatiserend" geweest. Vooral het feit dat haar 11-jarige dochter erbij betrokken is, is voor haar zeer pijnlijk. Ook de betrokkenheid van haar eigen bezorger maakt de situatie schrijnend.
Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden gevangenisstraffen tot 4,5 jaar voor de gewapende overval.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.