RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Wijkagent de straat op met e-bike

AMERSFOORT - De politie heeft vandaag de eerste nieuwe elektrische fietsen en e-scooters in gebruik genomen. Agenten in Amersfoort waren als eerste aan de beurt. Dit jaar worden landelijk meer dan 1200 nieuwe politiefietsen geleverd, waarvan 60 procent elektrisch. Daarbij komen ook nog 98 e-scooters.

De politie had al wat elektrische fietsen rondrijden, maar nu krijgen voor het eerst de wijkagenten voor hun surveillancewerk een e- bike. Met het gebruik van elektrische fietsen wordt de actieradius van de agenten groter en kan de politie snel ter plaatse zijn bij incidenten.

Plaatsvervangend sectorhoofd Philippe Estourgie van District Oost-Utrecht is enthousiast over de nieuwe vervoermiddelen. "In de smalle stegen van de binnenstad van Amersfoort kunnen we met elektrische fietsen snel ter plaatse zijn. En met de nieuwe surveillancefietsen kunnen we nu ook in de kleinere kerngemeenten buiten de stad op de fiets surveilleren. Zo zijn we nog beter benaderbaar voor burgers. En met deze nieuwe vervoermiddelen kunnen we onze werkwijze nog beter aanpassen aan de steeds veranderende manier van werken van criminelen."

De e-scooters moeten de benzinescooters vervangen. Ook die gebruikte de politie al, maar het aantal wordt nu aanzienlijk verhoogd. De speed pedelecs komen wat later.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -