RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Geen financiële hulp van gemeente Utrecht voor noodlijdend Azotod De Meern

DE MEERN - De gemeente Utrecht gaat niet bijspringen bij het zieltogend poppodium Azotod in De Meern. Dat liet wethouder Anke Klein (D66) blijken tijdens het wekelijkse vragenuur. Na vragen van meerdere partijen uit de gemeenteraad zei ze dat ze wel gaat praten met het poppodium, maar meer wilde ze niet toezeggen.

Azotod is door de corona-crisis in de financiŽle problemen gekomen. Het podium dreigt te verdwijnen als er niet snel geld bij komt. Wethouder Klein kent de problemen: "Ik ben me zeer bewust dat de virusuitbraak ervoor zorgt dat veel maatschappelijke organisaties moeite hebben om het hoofd boven water te houden." De wethouder snapt dat dat ook geldt voor Azotod en roemt het poppodium omdat het gerund wordt door vrijwilligers. "Azotod voegt veel toe in De Meern."

Meerdere partijen stelden Klein een concrete vraag: "Kan de wethouder aangeven wat zij bereid is te doen om Azotod de coronacrisis door te helpen?" Er volgde een wollig en weinigzeggend antwoord, waarvan de kern was: "... nou ja, niet elk individueel probleem wordt apart opgelost...". Klein beloofde wel met meerdere podia te gaan praten. "Ik ben bang dat we dit nog vaker gaan zien. Dus ik ga graag in gesprek, maar ik durf niet beloven wat de uitkomst wordt."


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -