Coronateststraat bij UMC Utrecht gaat weer sluiten

Coronateststraat in parkeergarage bij UMC.
Coronateststraat in parkeergarage bij UMC. © RTV Utrecht / Jordi de Jong
UTRECHT - De teststraat voor coronapatiënten in de parkeergarage van het UMC Utrecht op De Uithof gaat weer dicht. Dat zei wethouder Eelco Eerenberg (D66) vandaag in het wekelijkse vragenuur. De plek is niet geschikt om te werken als het weer slechter wordt. De GGD gaat wel eerst op zoek naar een alternatieve plek maar dat is nog niet gevonden.
Eerenberg is het met een meerderheid van de gemeenteraad eens dat je mensen niet kan laten werken in een parkeergarage als de herfst begint. "Ik deel uw analyse dat nu de herfst er aankomt, de parkeergarage minder geschikt zal worden. En dat betekent dat de GGD op zoek gaat naar een alternatief voor deze locatie." Volgens de wethouder is in de parkeergarage overigens niets mis met de ventilatie: het gebouw is aan alle kanten open.
De raad wilde ook van de wethouder weten of bepaalde beroepsgroepen zoals onderwijzers voorrang kunnen krijgen bij het testen. Nu kan de wachttijd flink oplopen en moeten sommige mensen met klachten soms dagen wachten voor ze aan de beurt zijn.
In het geval van onderwijzend personeel betekent dit dat kinderen onnodig lang thuiszitten omdat de juf of meester op een test wacht. Eerenberg gaf aan dat het testbeleid door Den Haag geregeld wordt. Maar hij zei dat burgemeester Den Oudsten deze kwestie wel zal aansnijden bij een volgend overleg tussen de 25 veiligheidsregio's en de minister.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.