RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

NS gaat Utrechtse stations nalopen op bereikbaarheid voor rolstoelen

UTRECHT - De NS en ProRail gaan samen met Andrea Naphegyi kijken welke plekken op de Utrechtse treinstations lastig of niet bereikbaar zijn voor mensen met een beperking. Naphegyi is de vrouw die met haar rolstoel meerdere keren klem kwam te zitten op NS-station Terwijde nadat een lift het begaf.

Naast de NS en ProRail zullen ook de gemeente en belangenvereniging SOLGU aansluiten bij de schouw. Dat zei wethouder Maarten van Ooijen (ChristenUnie) vandaag in het wekelijkse vragenuur. De schouw is een reactie op de klacht van Naphegyi over het feit dat ze klem kwam te zitten op het perron van station Terwijde. Zij is afhankelijk van haar rolstoel en kan niet traplopen. Doordat de enige lift op het perron defect was, moest ze door omstanders naar beneden gedragen worden.

Van Ooijen zei daarover dat de gemeente niet verantwoordelijk is voor het beheer en onderhoud van de lift. Die verantwoordelijkheid ligt bij ProRail en NS. Die laatste heeft de plicht om storingen binnen vier uur op te lossen en bovendien mogen ze mensen als Naphegyi niet aan hun lot overlaten in situaties waarbij de lift niet werkt. Volgens Van Ooijen had de NS hulp moeten bieden. "Dat dit in dit geval niet gebeurd is, komt door een vervelend communicatie misverstand. Daarvoor heeft de NS contact gehad met de betrokkene," zo zei hij.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -