RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Van Grinsven 2,5 jaar na verkiezingen alsnog raadslid VoorBaarn: 'Ik ben er nu wél klaar voor'

BAARN - Raadslid Bram van Ommen van de partij VoorBaarn stapt later deze maand uit de gemeenteraad. "De zeer drukke combinatie werk, raad en gezin noopt hem om een keuze te maken", zo laat de partij weten in een schriftelijke reactie.


Partijgenoot Michel van Grinsven neemt de zetel over. In 2018 werd hij al met voorkeursstemmen gekozen, maar Van Grinsven besloot toen juist zijn zetel ter beschikking te stellen aan Van Ommen. Van Grinsven gaf destijds aan geschrokken te zijn van het succes van zijn partij.

"Ik stond destijds als vierde op de lijst en we waren natuurlijk een nieuwkomer met VoorBaarn", vertelt Van Grinsven. "We kregen drie zetels en het bleek dat ik voorkeursstemmen had, maar ik vond dat het voor mijzelf nog te vroeg was. Ik was nog een nieuweling in de politiek, dus daarom besloot ik destijds mijn zetel aan Bram te geven, vanwege zijn kennis en omdat we een nieuwe start maakten. Daar heb ik nog steeds geen spijt van, want de afgelopen 2,5 jaar heb ik heel veel geleerd als steunfractielid, maar ik ben er nu wťl klaar voor", aldus Van Grinsven.

Ik ben er nu wťl klaar voor"
Michel van Grinsven - VoorBaarn

Van Ommen zat zes jaar in de gemeenteraad. Hij was in 2017 betrokken bij de oprichting van VoorBaarn. Hij stapte twee jaar daarvoor op bij de Baarnse Onafhankelijke Partij omdat hij het gekibbel binnen de partij destijds zat was. VoorBaarn benadrukt overigens dat het vertrek van Van Ommen in goed overleg is gegaan en dat er geen onenigheid is in de partij.

In de schriftelijke reactie meldt VoorBaarn dat Van Ommen heeft aangegeven dat hij "ten alle tijden bereid is om desgewenst zijn kennis te blijven delen met de fractie". De functie van steunfractielid die Van Ommen bekleedt, zal worden overgenomen door Lies Visser-Eschauzier.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -