RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Podcast Stadhuisplein Amersfoort: "Er is een wijkgerichte aanpak nodig om inspraak te organiseren"

AMERSFOORT - Inwoners van Amersfoort worden niet altijd goed betrokken bij grote projecten in hun wijk. De politieke duiders van RTV Utrecht, De Stad Amersfoort en De Stadsbron analyseren wat er beter kan.In een nieuwe aflevering van de podcast Stadhuisplein Amersfoort wordt het thema inspraak besproken met Thomas van der Eerden. Een betrokken bewoner uit de wijk Liendert en actief in het wijkcomitť Bezorgd Liendert. Hij denkt dat er bewust gekozen wordt voor hoogbouwprojecten in deze wijk "omdat de weerbaarheid van mensen in deze wijk een stuk lager is dan in andere wijken."

"Dat vind ik nogal wat dat je dat zegt", reageert Eric van der Velden, politiek duider bij De Stadsbron. Hij is van mening dat bewoners ook zelf een verantwoordelijkheid hebben en dat de inspanningen van Thomas van der Eerden laten zien dat er altijd wel iemand is die opstaat. Toch denkt Van der Eerden dat er verschillen bestaan tussen wijken en er "een wijkgerichte aanpak nodig is om inspraak te organiseren."

Beluister het hele podcastgesprek om meer te weten te komen en abonneer je vooral ook op de podcast Stadhuisplein Amersfoort.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -