RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Twee kapucijnaapjes geboren in Dierenpark Amersfoort

1/2
AMERSFOORT - In Dierenpark Amersfoort zijn de afgelopen weken twee geelborstkapucijnaapjes geboren bij twee verschillende moeders. De een kwam anderhalve week geleden ter wereld, de ander is gisteren of vandaag geboren. Verzorgers zagen het aapje vandaag voor het eerst bij de moeder. De twee aapjes maken het goed.

"Als je goed kijkt bij de kapucijnapen die door het verblijf springen, zie je twee kleine aapjes op de nek van de moeder zitten", laat dierverzorger Saskia Visser weten in een schriftelijk bericht van de dierentuin. "De twee maken het goed en kijken al nieuwsgierig om zich heen om de wereld te ontdekken."

De geelborstkapucijnaap komt na zes maanden draagtijd ter wereld. In het eerste jaar drinken ze bij de moeder, daarna eten zij ook steeds vaker met de andere dieren mee en gaan zij alles proeven en ontdekken. Veel van het gedrag van apen is niet aangeboren maar aangeleerd. "De kleine kapucijnapen groeien op door goed te kijken en de anderen na te apen", aldus de dierenverzorger.

Met de komst van de twee kleintjes heeft Dierenpark Amersfoort in totaal zestien geelborstkapucijnapen.

 Kapucijnaapje in Dierenpark Amersfoort. Kapucijnaapje in Dierenpark Amersfoort. | Foto: Dierenpark Amersfoort


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -