RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

John van den Brom: 'Iedereen tevreden houden grootste uitdaging'


UTRECHT - John van den Brom is wel wat gewend. Als trainer van Anderlecht werd hij geacht om voor prijzen te voetballen. Het vuur bij FC Utrecht kan wel eens het heetste worden waar hij ooit voor heeft gestaan, want de verwachtingen zijn enorm. "Er staat nu een topselectie, dus het is aan John om het te doen", liet clubeigenaar Frans van Seumeren vorige week in Een Berg Sport optekenen. "Hij moet de top-3 gaan aanvallen."

John van den Brom over ambities Van Seumeren: 'Jordy en ik keken elkaar aan van wat zegt ie nou?'


"Ik word niet zo snel nerveus", reageert de Amersfoorter, die ook wel kan lachen om de boodschap van Van Seumeren. "Ik vind het wel leuk. Hij riep het in juni ook al in jullie programma. Toen keken Jordy (Zuidam) en ik elkaar aan van; wat zegt ie nou? Maar uiteindelijk past het wel bij de spelersgroep en de ambitie. Het is een uniek jaar vanwege het 50-jarig bestaan, we worden het hele jaar gevolgd door een cameraploeg. Eigenlijk is alles aanwezig om er iets moois van te maken. Achteraf zal blijken of we het gehaald hebben of niet."

De keuze is reuze
Van de Brom heeft voor dit seizoen de beschikking over misschien wel het beste Utrecht ooit. Op papier. Hoe het in de praktijk uit gaat pakken zal de toekomst uitwijzen. Bij zo'n brede kwalitatief goede selectie als FC Utrecht heeft komen andere aspecten om de hoek kijken. Zoals; hoe hou je al die kikkers in de kruiwagen? "Iedereen tevreden houden wordt de grootste uitdaging", beaamt Van den Brom. "Je hebt twintig spelers die eigenlijk allemaal kunnen spelen. Natuurlijk zal er nog wel een keer iemand een negatieve (corona) test afleggen, dus je zal ze heus niet altijd allemaal kunnen gebruiken."

'Er moet wel heel veel gebeuren als Maher en Gustafson niet gaan spelen'"
John van den Brom

De keuze is reuze in ieder geval. Met name op het middenveld, volgens Gert Kruys. "Je hebt Gustafson als 'tien', maar je zou ook nog Van de Streek kunnen laten spelen", noemt de analist van Namen en Rugnummers Live maar even een voorbeeld. "En je hebt Maher als controleur, maar Davy van den Berg klopt ook op de deur, al is Maher positioneel wat sterker. Maar Van Overeem kan daar ook spelen." En dan heeft Kruys mannen als Ramselaar, Arzani en Boussaid nog niet eens genoemd. "Zekerheid in het leven bestaat niet, zeker niet in het voetbal, maar uiteraard heb je wel een ideaalplaatje", legt Van den Brom uit. "Er moet wel heel veel gebeuren als Maher en Gustafson niet gaan spelen", geeft de trainer toch wat van zijn hand prijs.

John van den Brom: 'Iedereen tevreden houden wordt grootste uitdaging'


"Er zullen ook momenten zijn dat de tegenstander om een andere aanpak vraagt. Daar hamer ik ook veel op bij die jongens. Hebben we niet zo veel de bal en heeft een opponent veel lengte, dan komt Van de Streek misschien weer om de hoek kijken met zijn power en kopkracht. Het wordt toch wel de grootste uitdaging om iedereen binnen de groep tevreden te houden, zodat ze allemaal hun eigen rol kunnen gaan vervullen."

De ode van Korneel


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -