RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ook geen carnavalsoptocht in Montfoort

MONTFOORT - Carnavalsvereniging Les Boutonniers gelast de carnavalsoptocht in Montfoort af. Volgens de organisatie kan het evenement niet coronaproof worden georganiseerd. "Dit maakt het organiseren van een optocht onmogelijk, want veiligheid staat voor ons allemaal voorop", laat de organisatie weten.

"Wij nemen dit besluit zo vroeg omdat veel van onze deelnemers al in september beginnen met het bouwen van hun praalwagens, waar veel tijd en energie in gaat zitten, en wij teleurstellingen willen voorkomen", zegt de vereniging. Wel laat Les Boutonniers weten evenementen rondom carnaval te gaan organiseren die aan alle corona-eisen voldoen.

Zo is er op 14 november een '11 van 11-feest' waarin via een livestream de carnavalsvierders in Knopengein alvast een feestje kunnen bouwen. Les Boutonniers hoopt later meer bekend te maken over het alternatieve programma dit carnavalsseizoen.

Veel carnavalsverenigingen worstelen met de vraag of ze het feest laten doorgaan. IJsselstein schrapte de optocht al eerder. In Wijk bij Duurstede gaat het carnaval helemaal niet door.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -